12:06 08.09.2020

Україна більше не змінюватиме закону про освіту на вимогу інших країн - Кулеба

2 хв читати
Україна більше не змінюватиме закону про освіту на вимогу інших країн - Кулеба

Україна більше не планує змінювати закону про освіту, однак налаштована імплементувати його у такий спосіб, щоб захищати і свої інтереси, і інтереси інших країн, зокрема Румунії, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Бухареста.

"Як міністр закордонних справ України я маю діяти відповідно до чинного законодавства своєї держави. Коли закон "Про освіту" було ухвалено, Венеціанська комісія Ради Європи висловила низку зауважень до нього. Україна внесла зміни до цього закону і виконала рекомендації Венеціанської комісії. Ми не плануємо більше змінювати цього закону, щоб задовольняти вимоги тих чи інших країн. Але ми абсолютно налаштовані забезпечити імплементацію цього закону так, щоб інтереси України і конкретно в цьому випадку інтереси Румунії були захищені", - сказав Кулеба на спільній з главою МЗС Румунії прес-конференції в Бухаресті у вівторок.

Глава відомства дав зрозуміти, що українська сторона не зацікавлена в асиміляції румунів в Україні, але налаштована на поліпшення їхньої інтеграції в українське суспільство. "Я хочу ще раз наголосити, що для мене румунська меншина в Україні є нашим надбанням. І тому ми працюватимемо так, щоб румуни в Україні залишалися румунами, але при цьому були українцями, були інтегровані в наше суспільство", - додав Кулеба.

Глава МЗС України також запевнив що, "Україна налаштована вирішувати в дусі взаємної поваги до національних інтересів України і Румунії всі проблемні питання, зокрема такі чутливі, як питання національних меншин". "Ми поважаємо позицію Бухареста щодо питань захисту прав національних меншин. Я бачу, що Бухарест поважає позицію Києва в цьому питанні, і ми готові вести діалог", - зазначив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА