12:25 08.09.2020

Кулеба: Жодна країна світу не повчатиме нас, як нам влаштовувати адміністративно-територіальний устрій своєї країни

1 хв читати
Кулеба: Жодна країна світу не повчатиме нас, як нам влаштовувати адміністративно-територіальний устрій своєї країни

 Зміни адміністративно-територіального устрою є виключно внутрішньою справою України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Румунії. Він зазначив, що реформа зберігає можливості для нацменшин розвиватися в новій адміністративній системі.

"Що стосується адміністративно-територіальної реформи, то це виключно питання внутрішньої політики. Жодна країна світу не повчатиме нас, як нам влаштовувати адміністративно-територіальний устрій своєї країни. Ця реформа відбувається в тісній взаємодії з ЄС, з дотриманням європейських стандартів і з повагою до прав осіб, які належать до національних меншин. І ми мали плідні дискусії з цього приводу з Угорщиною, з Болгарією, з Румунією, і знайшли ті рішення, які є збалансованими і які зберігають повні можливості для національних громад розвиватися в новій адміністративній системі України", - сказав Кулеба на спільній із главою МЗС Румунії прес-конференції в Бухаресті у вівторок.

Водночас міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску висловив сподівання на те, що під час адміністративно-територіальної реформи в Україні буде забезпечено права румунської національної меншини.

"Мені повідомили про рішення української влади щодо заснування мікрорайонів, і я передав моїм колегам, що нас дуже цікавить забезпечення прав румунської національної меншини", - зазначив Ауреску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА