14:45 08.09.2020

Держава може виділити кошти для ремонту злітно-посадкової смуги "Аеропорту Суми" - Зеленський

2 хв читати
Держава може виділити кошти для ремонту злітно-посадкової смуги "Аеропорту Суми" - Зеленський

 Президент України Володимир Зеленський повідомив, що держава може виділити кошти для ремонту злітно-посадкової смуги обласного комунального підприємства "Аеропорт Суми".

"Зараз підбираємо пріоритетні напрямки щодо всіх аеропортів. Ми готові будувати в Сумах цю смугу, щоб Суми були в графіку пріоритетних аеропортів, якщо ви маєте тих, хто паралельно будуватиме термінал. Це дуже важливо", - наводить прес-служба глави держави його слова під час робочої поїздки на Сумщину у вівторок.

Голова Сумської ОДА Роман Грищенко зазначив, що вже розглядає можливість концесії або фінансування з місцевих бюджетів.

За його словами, аеропорт наразі перебуває в дуже поганому стані, адже його ніколи по-справжньому не ремонтували, а головна проблема - застарілість злітної смуги. Водночас голова ОДА уточнив, що за параметрами вона не поступається смугам в аеропорту Харкова або в "Жулянах", а тому може приймати майже всі літаки. Якщо буде зроблено ремонт смуги та аеропорту загалом, Суми зможуть стати пунктом дозаправлення для повітряних суден довгих маршрутів з Азії на Захід.

Грищенко також розповів президенту про хід реалізації Національної програми "Велике будівництво" в регіоні. Зокрема, у 2020 році в області оновлюють 160 км державних доріг, на це виділено 2 млрд грн, що в кілька разів більше, ніж у 2019 році. Також ремонтують 65 км місцевих доріг, на що передбачено понад 860 млн грн.

У Сумській області завершено спорудження чотирьох амбулаторій і розпочато повну реконструкцію семи приймальних відділень. Крім того, в області оновлюють п'ять шкіл, а в Сумах будують повністю новий, унікальний для країни дитячий садок на три поверхи, в якому буде басейн.

"Основний інвестор Сумської області - держава. Завдяки "Великому будівництву" у нас піднімається економіка, зросла середня заробітна плата", - зазначив Грищенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА