12:27 09.09.2020

Постпреди країн ЄС схвалили чергове продовження індивідуальних санкцій проти РФ

1 хв читати
Постпреди країн ЄС схвалили чергове продовження індивідуальних санкцій проти РФ

Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) погодив у середу без обговорення продовження на півроку індивідуальних обмежувальних заходів стосовно осіб та організацій, які, за оцінкою Євросоюзу, підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

"Coreper схвалив продовження адресних санкцій. Тепер Рада ЄС має ухвалити своє рішення з цього питання. Це станеться найближчими днями", - повідомило "Інтерфаксу" дипломатичне джерело в інститутах ЄС у Брюсселі.

Як очікується, Рада ЄС ухвалить своє рішення за письмовою процедурою. Продовження санкцій набуде чинності після опублікування постанови ради в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

Індивідуальні санкції передбачають заморожування активів фізичних та юридичних осіб в Європейському Союзі й заборону на поїздки до країн ЄС. Їх застосовують до людей та організацій, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Ці обмежувальні заходи було введено вперше в березні 2014 року. Крім них, у зв'язку з українською ситуацією діють також економічні санкції, що зачіпають окремі сектори економіки РФ та обмежувальні заходи, введені у відповідь на незаконну анексію Криму й Севастополя і діючі на їхніх територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА