10:44 10.09.2020

Посли країн G7 нагадали про зобов'язання України реформувати "Укроборонпром" за принципами ОЕСР

1 хв читати
Посли країн G7 нагадали про зобов'язання України реформувати "Укроборонпром" за принципами ОЕСР

Реформа "Укроборонпрому", яку підтримують країни G7, є фундаментальною для економічного майбутнього України, йдеться в заяві послів у Twitter після появи інформації про можливу зміну керівника компанії.

"Саме тому Україна взяла зобов’язання реформувати "Укроборонпром" згідно з принципами ОЕСР. Лише керівництво, прихильне до прозорості та належного управління, може забезпечити успіх "Укроборонпрому", - наголошується в заяві.

Про підтримку реформи держконцерну заявив також посол Франції Етьєн де Понсен.

"Франція повністю підтримує поточні реформи в "Укроборонпромі", щоб наблизити його до міжнародних стандартів ОЕСР", - наголосив він у Twitter.

Французька підтримка реформи "Укроборонпрому" була винятковою, зазначив екс-міністр економіки, екс-інвестбанкір і гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус.

"Упорядкована зміна керівництва в "Укроборонпромі" - єдиний спосіб гарантувати спадкоємність реформ!" - написав він у Twitter.

Як повідомляло агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс президенту Володимиру Зеленському подання на призначення генеральним директором "Укроборонпрому" Сергія Тихонова, який на сьогодні очолює департамент безпеки та оборонно-промислового комплексу в Офісі президента.

Тихонов був народним депутатом Верховної Ради III та IV скликань (1998-2006) від Прогресивної соціалістичної партії України та блоку "За єдину Україну".

Із середини 2019 року "Укроборонпром" очолює екс-міністр економіки Айварас Абромавичус, який змінив усіх заступників і привів у держконцерн нову команду. Запропоновані нею кроки реформування "Укроборонпрому" вітали міжнародні партнери України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА