11:03 11.09.2020

Створення ТСК ВР з місцевого самоврядування напередодні виборів є політичним тиском на нього - звернення АМУ

2 хв читати
Створення ТСК ВР з місцевого самоврядування напередодні виборів є політичним тиском на нього - звернення АМУ

Асоціація міст України розглядає ініціативу створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування рішень органів і посадових осіб місцевого самоврядування як черговий крок у напрямі посилення тиску на органи місцевого самоврядування напередодні місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня, йдеться у зверненні АМУ на ім'я голови парламенту Дмитра Разумкова, розміщеному на сайті організації.

В АМУ зазначають, що на розгляді у Верховній Раді перебуває проект постанови №3693 від 18 червня "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування по рішенням органів та посадових осіб місцевого самоврядування, що мають ознаки порушень чинного законодавства України, конфлікту інтересів та корупційних діянь".

"Асоціація міст України розглядає таку ініціативу як черговий крок в напрямку посилення тиску на органи місцевого самоврядування напередодні місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня 2020 року. Адже прийняття Верховною Радою України такого рішення на початку виборчої кампанії створить додатковий інструмент політичного впливу на діючих міських голів та посадових осіб місцевого самоврядування", - вважають автори звернення.

Асоціація міст України звернулася до Разумкова і голів депутатських фракцій і груп з проханням зняти проект постанови №3693 з розгляду Верховної Ради, провести щодо нього широкі консультації із залученням Асоціації, за підсумками яких ухвалити рішення.

"Утворення такої ТСК зараз є поганим сигналом суспільству та міжнародній спільноті, оскільки ймовірність її використання з метою недобросовісної конкуренції та нечесної політичної боротьби можуть мати вплив на результати народного волевиявлення. А це, у свою чергу, негативно вплине на репутацію України та міжнародне визнання чесності та прозорості місцевих виборів", - наголошується у зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА