19:24 12.09.2020

Зеленський вважає, що мером Одеси має бути людина, яка символізує порядність і лідерство

2 хв читати
Зеленський вважає, що мером Одеси має бути людина, яка символізує порядність і лідерство

Президент України Володимир Зеленський вважає, що мером Одеси повинна бути людина, яка є символом чесності, порядності й культурного лідерства, і яка оточує себе гідними професіоналами.

"Ми перебуваємо в чудовому місті - місті-герої Одесі. І я говорю не лише про Другу світову війну, не лише про війну на Донбасі. Я говорю про героїв: письменників, художників, акторів, режисерів, вчених і спортсменів, які перетворили це місто на перлину. Моя особиста думка, оскільки вибирають одесити, що Одесі потрібен символ, символ чесності, культурного лідерства, порядності, людина, яку знають не лише в Одесі, а й за кордоном", - сказав він на брифінгу в суботу в Одесі.

Зеленський зазначив, що таку людину повинні знати не у зв'язку з якимись кримінальними справами, а як чесну, відому, легендарну людину.

Президент наголосив, що про кандидата на пост мера Одеси від "Слуги народу" Олега Філімонова пишуть у газетах, що він "якийсь учасник КВК", і це звучить прикро.

"Тому що той, хто "служив" у КВК, знає, що це дуже складно. І представляв Одесу, між іншим, на рівні всіх країн СНД, і були чемпіонами. І тоді не говорили "якийсь там КВНщик", а що це "наш символ і гордість Одеси, ця людина". Крім того, він професор і бізнесмен", - пояснив він.

Зеленський вважає, що важливо, і хто перебуває в оточенні такої людини.

"Я сьогодні побачив, хто в його оточенні, і знаю його, і його команду. Там є і бізнесмени, і спортсмени, і культурні діячі. Я впевнений, що ці люди не дадуть скривдити ваше прекрасне місто", - переконаний він.

На його думку, Філімонов - "нове обличчя", хоча це поняття вже часто скептично сприймається, в тому сенсі, що "не крав, не брав і за це не сидів".

"У Одеси багато за ці роки забрали. І мені здається, що повернути це можуть люди насамперед порядні. Я так вважаю. Це моя думка. Я хочу, щоб нам не було соромно за кандидата, який іде від нас. А хочуть одесити бачити такого мера чи ні - я не хочу агітувати і нікого вмовляти. Я вважаю, що це несправедливо. Ми з будь-якою людиною будемо знаходити контакт. Нам небайдуже, що відбувається в Одесі, взагалі не байдуже", - зазначив президент.

Зеленський вважає, що в місцевій владі Одеси повинні бути люди, які люблять це місто, і вони можуть напряму зателефонувати і сказати, що "ось є проблема, підставте плече, поговоріть з депутатами, треба виділити якісь фінанси".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА