15:55 15.09.2020

У Відні у присутності президентів України та Австрії було підписано низку двосторонніх договорів

2 хв читати
У Відні у присутності президентів України та Австрії було підписано низку двосторонніх договорів

У Відні у присутності президента України Володимира Зеленського та федерального президента Австрії Александра Ван дер Беллена було підписано низку двосторонніх документів, повідомляє прес-служба глави держави.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов і виконавчий директор організації охорони навколишнього середовища GLOBAL 2000 Агнес Заунер підписали угоду про співпрацю в галузі підтримки дітей та сімей у Харківській області між Харківською обласною державною адміністрацією та Австрійською природоохоронною організацією GLOBAL 2000, яка реалізовує гуманітарний проект "Діти Чорнобиля". Аналогічний договір підписали Заунер і голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Обидві угоди передбачають продовження та зміцнення співпраці для забезпечення сучасної та доступної медичної допомоги дітям, хворим на рак, організацію реабілітаційних заходів, підвищення кваліфікації медичного персоналу, впровадження сучасних методів супроводу дітей під час лікування, підтримку сімей у складних життєвих ситуаціях та поліпшення якості життя дітей.

"Хочу щиро подякувати за реалізацію важливих гуманітарних ініціатив. Зокрема за проект "Діти Чорнобиля", який уже понад чверть століття реалізує неурядова австрійська екологічна організація GLOBAL 2000. За цей час майже три тисячі українських дітей, хворих на лейкемію, побували в Австрії на реабілітації, і багато дитячих життів вдалося врятувати. Ця допомога є для нас безцінною", - заявив Зеленський представникам ЗМІ за підсумками зустрічі з Александром Ван дер Белленом.

Крім того, було підписано угоду про співпрацю між Київською областю і Федеральною землею Нижня Австрія щодо поглиблення дружніх відносин. Українську сторону представляв голова Київської ОДА Василь Володін, австрійську - глава Земельного уряду Федеральної землі Нижня Австрія Йоханна Мікль-Ляйтнер.

Цей рамковий документ декларує прагнення сторін зміцнювати досягнення в економічній, науковій, технічній і культурній сферах. Документ передбачає співпрацю в сферах культури, науки, інформаційних технологій і диджиталізації. Також до сфери інтересів входять питання туризму, молодіжний обмін і транскордонне співробітництво.

"Загалом наші плани щодо партнерства – великі й амбітні, але спільними зусиллями наших держав ми точно втілимо всі домовленості в життя", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА