16:46 16.09.2020

Нардеп Деркач знову стверджує про зовнішнє управління Україною з боку США і про пов'язану з цим корупцію

3 хв читати
Нардеп Деркач знову стверджує про зовнішнє управління Україною з боку США і про пов'язану з цим корупцію

 Народний депутат України Андрій Деркач знову заявив, що компанія Burisma перераховувала кошти на рахунки, пов'язані з сином екс-віце-президента США Джо Байдена Гантером, а Україна перебувала під зовнішнім управлінням США.

На прес-конференції у Києві в середу він заявив, що виграв минулого тижня суд у "Бурісми". "До речі, якщо "Бурісма" знову захоче відбілити Байдена у суді, хочу повідомити, що вже одну судову справу в частині виплат від "Бурісми" Байдену я виграв минулого тижня. До речі, адвокати "Бурісми", намагаючись відбілити Байдена, не оскаржували сам факт оплат. Їх бентежили лише зазначені розміри виплат Байдену. Цей факт відзначено і в рішенні суду", - сказав він, пред'явивши фотокопію рішення Печерського суду м. Києва.

Старший групи прокурорів ГПУ з розслідування економічних злочинів режиму Януковича 2016-2019 рр. Костянтин Кулик сказав, що реформа оптимізації та переатестації її співробітників, яку активно почали реалізовувати за часів генпрокурора Руслана Рябошапки, використовувалася для виведення коштів матеріально-технічної допомоги США, а також для очищення Генпрокуратури від тих, хто не входив "до когорти лояльних до західних партнерів".

"У зв'язку з цим ми передаємо до правоохоронних органів наявні у нас документи, а незаконно звільненим слідчим прокурорам пропонуємо захистити в суді своє право служити народу України, використовуючи наявні у нас матеріали", - сказав Деркач.

Він також заявив про викриття схеми з виведенням коштів із ТЕЦ у Чернігові, Сумах та Черкасах, і Дарницької ТЕЦ у Києві, яку допоміг розкрити екс-керівник підрозділу безпеки компанії "ТехНова" Анатолія Шкрібляка Віталій Михайлюк.

Так, стверджує він, на початку 2017 року НКРЕКП на чолі з Дмитром Вовком провело перевірку правильності нарахування та використання тарифів на теплову та електричну енергію, а за результатами якої за діяльність у 2015-2018 роках знято з тарифів вищезазначених підприємств 232 млн грн, і ще планувалося до зняття 516 млн грн без ПДВ.

"На початку 2017 року між Шкрібляком та Ігорем Кононенком була досягнута домовленість. Юридичним вигодонабувачем від діяльності енергопідприємств залишається Шкрібляк, але при цьому на ключові посади в управляючі компанії та на зазначені ТЕЦ призначаються особи з оточення друга та бізнес-партнера Порошенка Ігоря Кононенка. Закриття всіх питань із силовиками стало особистим обов'язком Шкрібляка. Протягом березня-травня 2017 року Шкрібляк передав декількома частинами $10 млн готівкою для закриття питань із законом", - повідомив депутат.

Деркач зазначив, що Олена Мазурова "з орбіти Злочевського та Burisma місяць тому вийняла обігові кошти з групи компаній "ТехНова", гроші наших громадян, вкрадені з Сумської, Чернігівської, Черкаської та Дарницької ТЕЦ, і понесла їх до НАБУ, щоб закрити кримінальну справу стосовно Злочевського, - це той самий гучний хабар у $6 млн, на якому її взяли разом із головним юристом Burisma".

Він також звернувся до суду з позовною заявою, вимагаючи визнати протиправною бездіяльність Міністерства закордонних справ України. "Сьогодні я звертаюся з позовною заявою до суду з вимогою визнати протиправною бездіяльність Міністерства закордонних справ і вимагаю зобов'язати МЗС внести офіційну заяву (ноту) про неприпустимість втручання окремих осіб посольства США у внутрішні справи України", - заявив Деркач.

Раніше Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило чотирьох пов'язаних із Росією осіб, зокрема народного депутата України Андрія Деркача (позафракційний), причетних до спроб вплинути на виборчий процес у США, і запровадило стосовно них персональні санкції.

За даними Мінфіну США, Деркач, депутат українського парламенту, понад 10 років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами. Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання у спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року.

"Сьогоднішнє позначення Деркача націлене на викриття російських кампаній зловмисного впливу та захист наших майбутніх виборів від іноземного втручання", - йдеться в інформації, оприлюдненій на сайті Мінфіну США 10 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА