11:31 17.09.2020

Зеленський наголошує, що за корупцію нікому не буде поблажок, і сподівається на системні результати й більше "посадок" від НАБУ, САП і ОГП уже "сьогодні"

3 хв читати
Зеленський наголошує, що за корупцію нікому не буде поблажок, і сподівається на системні результати й більше "посадок" від НАБУ, САП і ОГП уже "сьогодні"

 Президент України Володимир Зеленський заявляє, що за корупційні діяння в країні ні для кого не буде винятків, незалежно від посади або статусу, й очікує від НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Офісу генерального прокурора більше системних результатів їхньої роботи й більше "посадок".

"Це ж просто. Правда? І ми саме про це публічно домовлялися. Що традиційно корупційного "якщо зайшов на посаду, то можеш трішки брати в кишеню державного, вона не збідніє", більше не буде. Може, хтось не почув? Тому ще раз. Кожен посадовець, міністр і депутат має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав – сядеш, якщо брав хабар – сядеш. Винятків із цього правила не може бути – для будь-якої особи в нашій державі. Бо нема більше "криш", прикриття, адміністративних можливостей", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Зеленський зазначив, що дуже довго класична політична та бізнес-система в Україні будувалася саме на таких цинічних винятках - щоб "потрібні люди" могли закрити будь-які справи.

"Багатьох із таких "винятків" кожен українець знає навіть за прізвищами. Вони стали політичним бомондом в країні за ці 28 років. Якби у 2019-му не скасували кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, фактично амністувавши тисячі корупціонерів, зараз у в'язницях можна було б організовувати великі ток-шоу – були б дуже солідні спікери. Які, не сумніваюся, дуже красиво розповідали б нам про те, як саме треба любити країну", - зазначив він.

Президент нагадав, що коли він і його команда йшли на вибори, то обіцяли народу, що старі корумповані часи закінчаться, винятків не буде, особливих немає, виправдання не приймаються.

"Забули? Так швидко? Чому досі хтось вважає, що він особисто може спробувати стати "винятком" із цієї обіцянки та поводитися так зухвало? Хочу, щоб усі посадовці, всі депутати уважно ще раз подивилися на себе, на свої справи й затямили – за хабарництво буде дуже боляче", - наголосив він.

Зеленський також висловив сподівання, що НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Офіс генерального прокурора все-таки почують суспільство і працюватимуть значно швидше і продуктивніше, щоб викривати діяльність усіх шукачів вигод у владі.

"Не раз на місяць демонструвати нам гучну справу, а системно, день у день, максимально напружуючи свої можливості, показувати результат. Конкретний. Чи ні? Чи ми забагато хочемо? Це ж не робота задля реклами чи піару. Не просто відео, скандал, а потім – тиша. Це ж про вироки – про ті самі "посадки", про які в нас запитують люди в кожному місті. А тому – більше правоохоронної конкретики. Більше показових "посадок". Просто сьогодні. Бо час на справедливість дуже швидко спливає", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА