11:48 17.09.2020

Потураєв вважає, що збільшення персональних штрафів за перешкоджання журналістській діяльності може сприяти зменшенню таких випадків

2 хв читати
Потураєв вважає, що збільшення персональних штрафів за перешкоджання журналістській діяльності може сприяти зменшенню таких випадків

Голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв вважає, що збільшення персональних штрафів за перешкоджання журналістській діяльності може сприяти зменшенню таких випадків.

"Наразі в Україні існує досить розвинене законодавство, яке мало б гарантувати безпеку діяльності журналістів, їхню особисту безпеку, але, на жаль, ми бачимо, що, як часто буває навіть із хорошим законодавством в Україні, воно не завжди виконується і не завжди спрацьовує", - сказав він під час онлайн-обговорення на тему: "Безпека журналістів в Україні: наявні виклики та шляхи їх подолання" в Києві в четвер.

Крім того, депутат зазначив, що в суспільстві спостерігаються тенденції поляризації, які призводять до інцидентів, пов'язаних із журналістською діяльністю.

"Я не хочу зараз говорити, чи є відповідальність медіа за підвищення градуса громадського протистояння в Україні, я, швидше, хотів би зупинитися на тому, що будь-які випадки, з будь-яким журналістом, будь-яких медіа, де журналісти стають жертвами атак... вони всі неприпустимі", - підкреслив він.

У свою чергу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виніс на обговорення питання, чи немає необхідності для того, щоб журналісти відчували більшу безпеку у своїй роботі, ухвалити додаткові законодавчі зміни.

У зв'язку з цим Потураєв заявив, що це питання можна обговорювати.

"Можливо, більше інструментів додати туди, штрафи. Значно збільшити штрафи за перешкоджання (журналістській діяльності - ІФ). Тому що, справді, коли ми відразу вискакуємо в кримінальну відповідальність, то це не завжди спрацьовує, не завжди є докази й підстави. Якщо ми впровадимо суворі штрафи, це може посприяти, щоб людина, яка перешкоджає, якийсь охоронець, котрий перешкоджає діяльності журналіста, щоб він знав, що не його хазяїн, а він особисто грошима відповідатиме. Це суворі заходи, але, можливо, їх справді варто було б упровадити", - зазначив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА