12:15 17.09.2020

У рейтингу партій на місцевих виборах лідирує "Слуга народу", на другому місці "ОПЗЖ" - опитування

2 хв читати
У рейтингу партій на місцевих виборах лідирує "Слуга народу", на другому місці "ОПЗЖ" - опитування

Серед українців, що визначилися з вибором на місцевих виборах і планують узяти участь у голосуванні, 16% підтримують партію "Слуга народу". Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", оприлюднені в четвер.

"Партію "Опозиційна платформа - За життя" підтримують 11,9%, партію "Європейська солідарність" - 11,3%, партію "Батьківщина" - 8,2%, партію "За майбутнє" - 5,8%", - зазначено у звіті фахівців.

Радикальну партію підтримують 4,7% респондентів, "УДАР Віталія Кличка" - 3,7%, ВО "Свобода" - 3,3%, партію Шарія - 2,8%, партію "Голос" - 2,2%, партії "Пропозиція" і "Перемога Пальчевського" - по 2,1%, партію "Наш край" - 2,0%, партію "Сила і честь" - 1,5%, партію "Самопоміч" - 1,2%. Сумарний рейтинг інших партій, що беруть участь у місцевих виборах і включених до списку для дослідження, - 21,2%.

У дослідженні представлено агрегований рейтинг партій на місцевих виборах, який являє собою суму всіх результатів політичних сил на виборах до обласної ради кожної області. Респонденти обирали зі списку, який був унікальним для кожної обласної ради (у Києві - міської ради). Сукупно до рейтингу потрапили 65 різних партій, з яких переважна більшість - місцеві партії, які балотуються до однієї або декілька обласних рад.

Зазначається також, що якщо на виборах до Верховної Ради України сумарний рейтинг п'яти основних партій, представлених у парламенті, становить 72%, то на місцевих виборах їхній агрегований показник - 50%. Порівняно з рейтингами політичних сил до Верховної Ради помітні електоральні втрати на місцевому рівні відчувають партії "Слуга народу", (26% "парламентського" рейтингу проти 16% "місцевого"), "Опозиційна платформа - За життя" (17% проти 12% ), "Європейська солідарність" (16% проти 11%), партія "Голос" (4% проти 2%), "Сила і честь" (4% проти 2%). Зате спостерігається приріст у таких партій як "За майбутнє", "УДАР" і "Пропозиція".

Опитування проводилося з 12 до 15 вересня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА