14:40 17.09.2020

Усі заяви Деркача є політичною маніпуляцією з метою втручання в президентські вибори в США - Кононенко

3 хв читати
Усі заяви Деркача є політичною маніпуляцією з метою втручання в президентські вибори в США - Кононенко

 Колишній народний депутат Ігор Кононенко назвав заяви, зроблені народним депутатом Андрієм Деркачем, політичною маніпуляцією.

"Усі заяви Деркача, які зроблені акурат за кілька місяців до виборів президента США – це виключно політична маніпуляція, яка має конкретну мету – вплив на американський передвиборчий процес", - написав Кононенко в соцмережі Facebook у четвер, коментуючи прес-конференцію Деркача в Києві 16 вересня.

"Навіщо Деркач разом із росіянами лізе у вибори президента США? Cподіваюся, ми скоро про це дізнаємося. Зараз головна проблема в тому, що його дії шкодять Україні. Семеро колишніх послів США в Україні вже заявили, що це погано для вiдносин двох країн. Україні під час війни та пандемії все це точно не потрібно", - додав він.

Як повідомлялося, 16 вересня Деркач у Києві дав прес-конференцію, на якій заявив про викриття схеми з виведенням коштів із ТЕЦ у Чернігові, Сумах та Черкасах і Дарницької ТЕЦ у Києві, яку допоміг розкрити екс-керівник підрозділу безпеки компанії "ТехНова" Анатолія Шкрібляка Віталій Михайлюк. Він стверджує, що на початку 2017 року НКРЕКП на чолі з Дмитром Вовком провело перевірку правильності нарахування та використання тарифів на теплову та електричну енергію, а за результатами якої за діяльність у 2015-2018 роках знято з тарифів вищезазначених підприємств 232 млн грн, і ще планувалося до зняття 516 млн грн без ПДВ.

"На початку 2017 року між Шкрібляком та Ігорем Кононенком була досягнута домовленість. Юридичним вигодонабувачем від діяльності енергопідприємств залишається Шкрібляк, але при цьому на ключові посади в управляючі компанії та на зазначені ТЕЦ призначаються особи з оточення друга та бізнес-партнера Порошенка Ігоря Кононенка. Закриття всіх питань із силовиками стало особистим обов'язком Шкрібляка. Протягом березня-травня 2017 року Шкрібляк передав декількома частинами $10 млн готівкою для закриття питань із законом", - повідомив депутат.

Деркач зазначив, що Олена Мазурова "з орбіти Злочевського та Burisma місяць тому вийняла обігові кошти з групи компаній "ТехНова", гроші наших громадян, вкрадені з Сумської, Чернігівської, Черкаської та Дарницької ТЕЦ, і понесла їх до НАБУ, щоб закрити кримінальну справу стосовно Злочевського, - це той самий гучний хабар у $6 млн, на якому її взяли разом із головним юристом Burisma".

За даними Мінфіну США, Деркач, депутат українського парламенту, понад 10 років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами. Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання у спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року.

"Сьогоднішнє позначення Деркача націлене на викриття російських кампаній зловмисного впливу та захист наших майбутніх виборів від іноземного втручання", - йдеться в інформації, оприлюдненій на сайті Мінфіну США 10 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА