12:49 18.09.2020

Заява Верховного Суду щодо оприлюднених плівок у справі суддів ОАСК: ВС вільний і працює на захист громадян

1 хв читати
Заява Верховного Суду щодо оприлюднених плівок у справі суддів ОАСК: ВС вільний і працює на захист громадян

Верховний Суд занепокоєний питанням довіри громадян до судової системи та заявляє про незалежність і неупередженість своєї роботи.

Як передає в п'ятницю кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", заяву Верховного Суду щодо оприлюднених плівок суддів Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) оголосила на пленумі голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

"Було оприлюднено чергові так звані плівки. Громадян України... обурює така інформація, і Верховний Суд не може на це не реагувати", - сказала Данішевська.

При цьому голова суду наголосила, що не йдеться про оцінку оприлюдненої інформації. "Ми хочемо зауважити, що Верховний Суд... вільний і працює тільки для того, щоб якомога краще захищати людей, ми непокоїмося про те, щоб довіра зростала", - наголосила вона.

"Ми хочемо сказати про себе і наших колег... незалежний і неупереджений суд є", - сказала Данішевська, озвучуючи заяву суддів Верховного Суду про аспекти незалежності судової влади, ухвалену на пленумі.

У коментарі журналістам голова касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Михайло Смокович пояснив, що заява, схвалена на пленумі, стосується загалом ситуації, що склалася з незалежністю суддів. За його словами, Верховний Суд закликає все українське суспільство утриматися від будь-яких або передчасних і необґрунтованих звинувачень на адресу суддів України.

Пленум Верховного Суду також затвердив бюджетний запит суду на 2021 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА