13:52 18.09.2020

Зеленський підтримує позицію західних партнерів про необхідність ретельного та прозорого вибору керівника САП

2 хв читати
Зеленський підтримує позицію західних партнерів про необхідність ретельного та прозорого вибору керівника САП

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що підтримує позицію західних партнерів про необхідність ретельної та прозорої роботи конкурсної комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У нас нормальна комунікація з нашими західними партнерами. Я розумію, що йдеться про склад комісії Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Я уважно читав те, що заявили західні партнери, представники тих чи інших посольств в Україні. Вони сказали, що хочуть подивитися, щоб комісія дуже уважно працювала, прозоро працювала і прозоро обирали професійного майбутнього керівника САП. Я повністю розділяю їхні думки, повністю їх підтримую. Вважаю, що інакше й бути не може", - сказав він на брифінгу в п'ятницю під час робочої поїздки в Івано-Франківську область.

Зеленський також зазначив, що не хоче коментувати заяви деяких українських політиків з тих питань, де ці люди не мають повноважень, і "вони не можуть нам ні надавати безвіз, ні відбирати безвіз".

"Я знаю, хто поширює цю інформацію, мені відома ця політична партія, лідером якої є людина, яка досі вважає, що він "монарх" України, "хазяїн" України. Хоча в цієї людини було п'ять років, щоб показати й відбудувати Україну", - сказав він.

Як повідомлялося, 17 вересня Верховна Рада внесла до складу конкурсної комісії на адміністративні посади в САП сімох осіб від парламенту.

Серед внесених до складу комісії Олена Бусол - доктор юридичних наук, завідувач кафедри Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, Андрій Гуджал - керівний партнер адвокатського об'єднання "ГуДеГ", Олексій Дрозд - доцент, доктор юридичних наук, начальник відділу докторантури та ад'юнктури Національної академії внутрішніх справ, Катерина Коваль - перший заступник голови Союзу юристів України, В'ячеслав Навроцький - доктор юридичних наук, професор кафедри Українського католицького університету, професор кафедри Львівського державного університету внутрішніх справ, член-кореспондент Національної академії правових наук України, Богдан Романюк - кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри Національного транспортного університету, Євген Соболь - доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Пізніше лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент Петро Порошенко у відеозверненні заявив, що "Європейська солідарність" вимагає переглянути рішення Верховної Ради щодо формування конкурсної комісії САП, яке поставило під загрозу безвізовий режим із Євросоюзом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА