19:09 18.09.2020

Відповідальність за погіршення епідситуації в кожному регіоні лежить на місцевій владі - Зеленський

2 хв читати
Відповідальність за погіршення епідситуації в кожному регіоні лежить на місцевій владі - Зеленський

Відповідальність за погіршення епідемічної ситуації і зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію в кожному конкретному регіоні лежить на місцевій владі, упевнений президент України Володимир Зеленський.

Дотримання карантинних заходів потрібне в умовах пандемії COVID-19, проте деякі представники органів місцевої влади хочуть створити собі політичну рекламу, заявляючи про занадто жорсткий карантин, зазначив Зеленський під час поїздки до Тернопільської області, передає прес-служба президента.

"Через політичні ігри та підготовку до місцевих виборів деякі представники місцевої влади, особливо в обласних містах, почали чомусь на словах воювати з центральною владою через те, що влада "закручує гайки", і хотіли пом'якшення карантину. У селах, маленьких містечках, якщо люди бачать, що голова села, голова ОТГ, мер виходить і каже: я вважаю, що влада переоцінює складність ситуації, що немає нічого страшного, що можна день міста проводити і збирати по 20-30 тисяч людей - люди бачать, орієнтуються і так поводяться. Люди орієнтуються на лідерів", - заявив президент.

Завдяки карантинним заходам під час першої хвилі пандемії коронавірусу навесні в Україні вдалося уникнути тяжких наслідків, нагадав він. Зараз же політична агітація перед місцевими виборами також впливає на зростання кількості хворих у країні. У такому разі відповідальність за погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості інфікованих у тому чи тому населеному пункті лежить на місцевій владі, наголосив Зеленський.

Президент також зазначив, що порівняно з іншими країнами в Україні діє ліберальний формат карантину, і заявив, що жодних компромісів у питанні карантинних заходів бути не може.

"Я на жодні компроміси ні з ким не йшов би, бо компроміси обернуться кількістю захворілих, а результатом буде кількість померлих людей", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА