12:04 21.09.2020

На виборах до ВР "Слугу народу" готові підтримати 21,5% українців, "Євросолідарність" - 17,8%, "ОПЗЖ" - 16,3%, "Батьківщину" - 8,7% - соцопитування

2 хв читати
На виборах до ВР "Слугу народу" готові підтримати 21,5% українців, "Євросолідарність" - 17,8%, "ОПЗЖ" - 16,3%, "Батьківщину" - 8,7% - соцопитування

Політичну партію "Слуга народу" на парламентських виборах, якби вони відбувалися в середині вересня 2020 року, готові підтримати 21,5% українців серед тих, хто визначився з вибором, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 12 до 16 вересня.

Згідно з даними соцопитування, найбільші шанси потрапити наразі у парламент, якби вибори відбувалися у вересні, мають партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Радикальна партія Олега Ляшка. Також мають шанси партія Шарія та партія "Сила і честь".

Зокрема, зазначається, що якщо розрахувати відсотки стосовно тих, хто визначився (ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони відбувалися в середині вересня), то 21,5% проголосували б за партію "Слуга народу", 17,8% - за партію "Європейська солідарність", 16,3% - за партію "Опозиційна платформа - За життя", 8,7% - за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 6,3% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 4,1% - за партію Шарія, 4% - за партію "Сила і Честь".

У свою чергу за "Свободу" готові проголосувати 3,3%, 3,1% - за партію "Громадянська позиція", 2,8% - за партію "Українська стратегія Гройсмана", 2,6% - за партію "УДАР", 1,9% - за партію "За майбутнє", 1,8% - за партію "Самопоміч", 1,8% - за партію "Опозиційний блок", 1,3% - за партію "Голос", 1% - за партію "Пропозиція", 0,8% - за партію "Національний корпус", за інші партії - 0,9%.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, які тимчасово не контролює влада України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Під час опитування проведено 2 тис. інтерв'ю. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА