15:12 22.09.2020

Від розвитку туристичного потенціалу регіонів виграють громади - Шмигаль

1 хв читати
Від розвитку туристичного потенціалу регіонів виграють громади - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд має намір шукати додаткові інструменти для підтримки туристичного потенціалу регіонів, оскільки це сприятиме розвитку громад.

"Прем'єр-міністр зазначив, що Сумська область має потужні можливості для розвитку туризму, тому необхідно приділяти особливу увагу підтримці так званих туристичних магнітів. Серед них, зокрема, комплекс "Садиба Харитоненка". Зі станом культурно-історичної пам'ятки глава уряду під час робочої поїздки ознайомився особисто. Денис Шмигаль зазначив, що уряд шукатиме додаткові можливості для підтримки таких об'єктів, адже від цього насамперед виграють місцеві громади", - йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

У свою чергу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що в Сумській області є активна громада, велика кількість фестивалів і цікаві об'єкти, які можуть стати "туристичними магнітами".

Він додав, що на наступний рік плануються дві програми з розвитку цієї сфери. "Перша - "Велика реставрація" у сфері культури. Це театри, музеї, замки, садиби, які могли б стати "туристичними магнітами". Ми прийматимемо пропозиції від регіонів і розглядатимемо питання співпраці між державою та місцевими громадами. І друга - створення центрів культурних послуг. Власне, це перетворення бібліотек в областях у центри сучасної атракції", - сказав Ткаченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА