16:24 22.09.2020

"Євросолідарність" зареєструвала законопроект, що вносить правки до ухвалених ВР змін до Податкового кодексу

2 хв читати
"Євросолідарність" зареєструвала законопроект, що вносить правки до ухвалених ВР змін до Податкового кодексу

Фракція "Європейська Солідарність" зареєструвала законопроект №4065-1, який передбачає зміни до закону №466 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", повідомляє прес-служба політсили.

"Навколо цього скандального законопроекту відбувалися дискусії, його норми викликали чимало критики. До того ж багато норм не містять ані логічної, ані економічної суті, а антиофшорні заходи занадто складні для їх ефективного впровадження та адміністрування. Але на реакцію "слуг народу" годі було сподіватися", - заявили в "Євросолідарності".

У партії також нагадали, що вже 1 січня 2021 року набудуть чинності норми, які негативно позначаться на умовах ведення бізнесу в Україні.

"Аби цього не сталося, сьогодні ми з колегами з парламенту зареєстрували законопроект №4065-1, яким маємо на меті відновити законні права платників податків", - наголосили в партії.

Зокрема, депутати пропонують скасувати оцінки операцій з нерезидентами на предмет того, чи є в них економічний ефект (ділова мета), зберігши застосування концепції ділової мети виключно для великих платників податків у межах трансфертного ціноутворення, та скасувати інститут провини, за якого податковий орган на власний розсуд зможе визначати, чи винен платник у порушенні податкового законодавства. Крім того, пропонується виключити низку норм щодо посилення фінансової відповідальності платників податків, положення щодо розширення застосування пені на суми штрафних (фінансових) санкцій, не сплачених у встановлені законодавством терміни, а також скасувати можливість внесення змін до річного плану-графіка проведення документальних планових перевірок.

"Ми як парламентська опозиція вважаємо, що в умовах падіння економіки, посиленого наслідками карантинних заходів, Україна не може собі дозволити збільшувати ні тиск, ні податкове навантаження на бізнес. Чинна влада має шукати крайніх у недолугості власної економічної політики, а не запроваджувати "презумпцію винуватості" у ставленні держави до платників податків", - зазначають у "Євросолідарності".

"Бізнес, навпаки, як ніколи, потребує підтримки від держави чи принаймні відсутності законодавчих змін на гірше. Тому ми будемо наполягати на усуненні бар'єрів, які "слуги" штучно звели перед суб'єктами господарювання протягом останнього року, і закликаємо небайдужих представників усіх фракцій і груп долучатися до цього процесу", - закликають у політсилі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА