17:33 22.09.2020

ЄС готовий надати Києву €1,2 млрд макрофінансової допомоги, але потрібно конструктивно взаємодіяти з МВФ і виконати вимоги щодо верховенства права - Боррель

2 хв читати
ЄС готовий надати Києву €1,2 млрд макрофінансової допомоги, але потрібно конструктивно взаємодіяти з МВФ і виконати вимоги щодо верховенства права - Боррель

Європейський Союз готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, але для цього вона має конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і виконати вимоги стосовно верховенства права, заявив віце-президент Європейської Комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель.

"Ми також готові надати 1,2 млрд макрофінансової допомоги для того, щоб допомогти вирішенню проблем, пов'язаних з економічним спадом, який спричинений коронавірусною пандемією, але для цього Україні необхідно конструктивно взаємодіяти з МВФ, а також виконати всі ті вимоги, які стосуються зміцнення верховенства права в Україні", - сказав він на спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою прес-конференції в Києві у вівторок.

Боррель зазначив, що в Києві зустрівся з представниками українського парламенту та громадянського суспільства.

"І сигнал, який я передав їм усім, зрозумілий: ЄС підтримує Україну та її народ. Ми найсильніший і найнадійніший партнер України, і ми продовжимо підтримувати процес реформ, суверенітет і територіальну цілісність. У нас з Україною найбільш усеосяжна Угода про асоціацію, і Україна - це країна, яка отримує найбільшу європейську підтримку. Ми дуже віддані майбутньому України як вільної та процвітаючої країни", - додав він.

Як повідомлялося, 14 вересня президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 25 серпня Верховною Радою закон №825-IX про ратифікацію меморандуму та кредитної угоди між Україною і Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги Євросоюзу на суму до EUR1,2 млрд.

Реалізація положень меморандуму та зазначеної угоди дасть змогу залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде спрямовано на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ у нашій державі. Виплата коштів здійснюватиметься двома траншами по EUR600 млн кожен, повідомляв тоді Офісу президента.

Меморандум визначає загальні передумови для виділення коштів, а також окреслює заходи в межах реалізації структурних реформ, необхідні для отримання другого траншу цієї допомоги. Передбачені заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу.

Зазначені меморандум та кредитну угоду Україна та ЄС уклали 23 липня поточного року в Брюсселі. Підписанню документів передувало ухвалення Європейською радою рішення про виділення "виняткової" макрофінансової допомоги країнам Європейської політики сусідства та розширення в умовах кризи COVID-19 обсягом EUR3 млрд, у межах якого Україна отримала найбільший пакет допомоги розміром EUR1,2 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА