17:42 22.09.2020

Єрмак зазначає, що в умовах гібридної агресії проти України необхідно збільшувати фінансування всіх органів, що займаються безпекою та обороною

3 хв читати
Єрмак зазначає, що в умовах гібридної агресії проти України необхідно збільшувати фінансування всіх органів, що займаються безпекою та обороною

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак переконаний, що в умовах гібридної агресії проти України необхідно збільшувати фінансування всіх державних структур, що відповідають за гарантування безпеки та оборони країни.

"Тиждень тривають активні дискусії щодо проекту державного бюджету на наступний рік. Скажу про те, що вразило найбільше. Це вкрай безвідповідальні намагання окремих політиків піаритися, вимагаючи скоротити статті бюджету, які передбачають збільшення можливостей для захисту держави. Урядовці запланували зростання видатків на сектор оборони та безпеки. Плюс майже 21 млрд грн. Загалом передбачено 267 млрд, це найбільше за роки незалежності", - написав він у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

Єрмак зазначив, що справді у видатках бюджету є "дещо дивне, хоча і незначне порівняно із загальною сумою у 117 млрд грн, але етично сумнівне скорочення видатків на Міністерство оборони на 0,11%, або на 127 млн грн".

При цьому він наголосив, що інші показники у проекті держбюджету цілком виправдані: додається наступного року Службі зовнішньої розвідки, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, Службі безпеки, збільшення на 10,8% буде у прикордонників.

"Хіба всі вони не важливі з точки зору захисту нашої державності? Важливі. Хіба в попередні роки вони отримували стільки, як було необхідно? На жаль, ні", - пояснив керівник ОП.

Єрмак зазначив, що гібридна агресія завжди комплексна, і щоб зупинити її, потрібно залучати не лише звичну військову силу, а й весь арсенал безпеки, який виконує не менше завдань, ніж українські військові.

За його словами, якщо подивимося на видатки в Росії на сферу безпеки, а, отже, і на можливі загрози для України, то можна побачити відсутність будь-якої економії, а значить, Україна має вирівнювати свої можливості захищатися.

"Сектор оборони та безпеки - цілісний, у ньому кожен елемент має своє значення для захисту державності. Тому не можуть бути в інтересах України заклики скоротити видатки на цей сектор або на його частину. Розвідка та Служба безпеки разом зі Збройними силами забезпечують нашу самостійність, даючи можливість дипломатам шукати шлях до миру", - зазначив Єрмак.

Голова ОП також звернув увагу на те, що у проекті держбюджету передбачено збільшення видатків і на Державну службу з надзвичайних ситуацій, а повені та лісові пожежі в цьому році мали переконати всіх українських політиків, навіть найбільших популістів, у тому, що не можна економити на рятувальниках.

"Але чомусь і це викликає критику, бо управління ДСНС здійснюється через систему Міністерства внутрішніх справ, і тому зручно маніпулювати в телеефірах, що й ці гроші йдуть на МВС. А гасіння пожеж поблизу лінії розмежування на Донбасі? Це також спробуєте відділити від завдання захищати наших людей?" - обурився він.

Крім того, Єрмак ще раз назвав неприпустимим збільшення непродуктивних видатків на утримання органів влади у період економічної кризи. "Всі витрати мають бути добре обґрунтованими та нагально необхідними. Зокрема, видатки на Офіс президента будуть скорочені в процесі опрацювання законопроекту в парламенті", - запевнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА