18:05 22.09.2020

Україна продовжує відповідати критеріям "безвізу" з ЄС, але важлива подальша ефективна, незалежна робота антикорупційних органів - Боррель

2 хв читати
Україна продовжує відповідати критеріям "безвізу" з ЄС, але важлива подальша ефективна, незалежна робота антикорупційних органів - Боррель

Україна продовжує відповідати критеріям безвізового режиму з Євросоюзом, проте важлива подальша ефективна, незалежна робота антикорупційних органів і уникнення політизації правоохоронних органів, заявив віце-президент Європейської Комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель.

"Це дуже складне питання. Щодо призупинення безвізового режиму, в ЄС є відповідний механізм, у рамках якого готуються регулярні звіти щодо дотримання всіх вимог. Останній такий звіт був датований 10 липня 2020 року, він був перед самітом. Цей звіт підтверджує, що Україна продовжує відповідати всім орієнтирам, пов'язаним із безвізовим режимом. Але водночас відзначалася важливість подальшої ефективної, незалежної роботи антикорупційних органів і уникнення політизації правоохоронних органів", - сказав Боррель на спільній з главою МЗС України Дмитром Кулебою прес-конференції в Києві у вівторок.

Водночас він запевнив, що ЄС підтримуватиме Україну в питаннях, які стосуються створення антикорупційної інфраструктури, а також упровадження судової реформи.

"Україна обрала шлях реформ і вже досягла значного прогресу в цьому. Ви можете повністю розраховувати на нашу підтримку. Безумовно, ми особливо зацікавлені в усіх тих питаннях, які стосуються створення антикорупційної інфраструктури та впровадження судової реформи. Ці питання залишаються надзвичайно важливими. Вони, зокрема, важливі для того, щоб відповісти на запит українського народу і для того, щоб залучити нові іноземні інвестиції", - зазначив Боррель.

У свою чергу Кулеба наголосив, що Україна залишається відданою реформаторському порядку денному й зацікавлена у функціонуванні незалежної антикорупційної інфраструктури.

"І ми обговорили хід і результати українських реформ. Я запевнив свого колегу в тому, що Україна залишається відданою реформаторському порядку денному. Ми зацікавлені у функціонуванні незалежної антикорупційної інфраструктури в Україні та продовжуватимемо економічні реформи, які сприятимуть поступовій інтеграції української економіки в ринки ЄС", - сказав глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА