18:34 22.09.2020

МОЗ України обіцяє виплачувати підвищені зарплати медикам уже наприкінці вересня - нарада у президента

2 хв читати
МОЗ України обіцяє виплачувати підвищені зарплати медикам уже наприкінці вересня - нарада у президента

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками уряду, щоб перевірити виконання заходів із забезпечення медичної галузі всім необхідним для протидії COVID-19 і актуалізації протиепідемічних дій.

"На якому етапі підвищення зарплат лікарів, наших медиків, які в умовах коронавірусної кризи героїчно рятують людські життя?" - звернувся глава держави до міністра охорони здоров'я Максима Степанова, повідомляє прес-служба президента.

Міністр відзвітував, що лікарі отримають підвищену зарплату наприкінці вересня. Він зазначив, що нині Національна служба здоров’я підписує договори з 1600 лікарнями, з третиною закладів угоди вже укладено.

Міністр охорони здоров'я наголосив, що на це підвищення додатково виділено 6 млрд грн до кінця року.

"Ми обіцяли медикам фінансові покращення. Ми несемо за це відповідальність. Я очікую, що уряд виконуватиме свої обіцянки перед українцями", - зазначив Зеленський.

Президент звернувся до міністра охорони здоров’я з вимогою пояснити, чому досі не витрачено 100 млн грн, передбачених у бюджеті на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Крім того, з 2,9 млрд грн, виділених на забезпечення лабораторій МОЗ і закупівлю засобів індивідуального захисту, витрачено лише 514 млн грн. Досі не придбано обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, хоча на це було виділено 5,3 млрд грн бюджетних коштів.

"Уже в жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніки в них – ні", - сказав глава держави.

Також президент зазначив, що в бюджеті мають бути закладені гроші на створення сучасної біологічної лабораторії в Україні, де найкращі вітчизняні вчені працюватимуть над розробкою вакцин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА