18:52 22.09.2020

ЄС підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та закликає РФ зробити аналогічні Україні зусилля із досягнення миру на Донбасі - Боррель

2 хв читати
ЄС підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та закликає РФ зробити аналогічні Україні зусилля із досягнення миру на Донбасі - Боррель

Європейський Союз підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, закликає Російську Федерацію зробити аналогічні Україні зусилля із досягнення миру на Донбасі, заявив віце-президент Європейської Комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

"Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Ми не визнаємо і не визнаватимемо незаконну анексію Криму. Президент (України Володимир - ІФ) Зеленський зробив важливі кроки, щоб дати більше місця діалогу та дипломатії. І ми закликаємо Росію зробити такі самі зусилля", - сказав Боррель на спільній з міністром закордонних справ України прес-конференції у Києві у вівторок.

Він наголосив, що ЄС зацікавлений у тому, щоб Україна була процвітаючою, демократичною та стабільною країною.

"Пандемія коронавірусу також погіршила гуманітарну ситуацію на сході України, і для того, щоб вирішити ці питання на сході, ЄС разом із країнами-членами ЄС надав EUR155 млн допомоги. Ми є найбільшим провайдером гуманітарної допомоги. Але я хотів би наголосити, що ЄС надає цю допомогу не тому, що є якимось благодійними фондом. Ми є політичною інституцією і ми робимо це, тому що ми зацікавлені в тому, щоб Україна була процвітаючою, демократичною та стабільною країною", - пояснив Боррель.

Кулеба подякував Євросоюзу за незмінну підтримку України.

"Нагадаю, що після початку російської агресії проти України ЄС підставив своє плече і підтримав нашу державу. Я нагадаю, що ЄС підтримує низку ключових реформ в Україні, а Угода про асоціацію між Україною та ЄС є дороговказом реформ", - сказав він.

За словами Кулеби, він і Боррель обговорили підготовку 22-го саміту Україна-ЄС 1 жовтня, санкційну політику ЄС, створення кримської платформи.

"Не обійшлося без обговорення ситуації у Білорусі. І я радий, що наші позиції щодо цього дуже чутливого питання загалом збігаються", - додав глава МЗС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА