17:28 23.09.2020

Єрмак заявив, що жодні фейки не зупинять його на шляху встановлення миру на Донбасі на умовах України

3 хв читати
Єрмак заявив, що жодні фейки не зупинять його на шляху встановлення миру на Донбасі на умовах України

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявляє, що жодні фейки про нібито отримання ним мільйонів доларів від представників Російської Федерації для дій в інтересах РФ не зіб'ють його зі шляху встановлення миру на Донбасі на умовах України.

"Новий день - новий фейк. Сьогодні взагалі фантастичний - "анонімний австралійський". Зазвичай не коментую, але цього разу не втримаюсь. Зрозуміло, що без фейків зовсім складно. Потрібно ж постійно зберігати високий градус "зради". Особливо перед виборами. Але раніше намагалися хоча б конструювати якісь історії, нехай і з логічними нестиковками. Не без претензій на екранізацію. З елементами примітивної логіки. А тепер вже й це зайве. Просто беремо з російських джерел продукти їхньої пропаганди та поширюємо в Україні. Як стовідсотковий доказ. Трошки, правда, додаючи своїх фантазій", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Так він прокоментував поширену в низці ЗМІ інформацію про нібито отримання ним хабара від "росіян" у розмірі майже $40 млн за "відстоювання інтересів РФ та допомогу у звільненні свідка у справі MH-17 Володимира Цемаха" з посиланням на "анонімного співробітника спецслужб Австралії".

Єрмак вважає, що тим, хто поширює російські вкиди, явно намагаючись посилити напругу в Україні, треба нарешті визнати, що саме вони і працюють на Росію, "свідомо або несвідомо, за гроші або безкоштовно".

"Втім, усім, хто критично мислить, це вже очевидно. Як очевидно й інше. Якщо сотні разів повторювати навіть цілковиту дурницю, то в неї починають вірити навіть самі "автори". Як використовували колись фантазію про "іспанського диспетчера Карлоса", так тепер придумали "анонімного співробітника спецслужб Австралії", - зазначив він.

"Напевно, самі розуміли, як карикатурно це виглядатиме, тому й додали вигадку про 40 мільйонів доларів хабара. Чому тільки 40? І чому мільйонів, а не мільярдів? І точно долари не австралійські? Приплели ще й Цемаха, якого, раптом хтось забув, слідчі з Нідерландів допитували в Україні. З ним були виконані всі необхідні слідчі дії, про які просили відповідні європейські представники", - додав він.

Єрмак наголосив, що замовникам чергового фейку було б дуже зручно та вигідно й надалі жити в умовах гібридної війни, коли можна поширювати брехню і ніяк за це не відповідати.

"Але ані фейками, ані чимось іншим ви не зіштовхнете нас зі шляху до встановлення миру на українських умовах і реального повернення всіх наших тимчасово окупованих територій під контроль України. Я робитиму все, що в моїх силах, щоб досягти результату - мир виключно на українських умовах і в інтересах моєї держави. Бачу, як підіймається чергова хвиля чорного піару, і розумію, кому це вигідно. Бажаю всім включати критичне мислення, читаючи черговий допис або статтю, цілком і повністю побудовану на свідченнях "анонімних джерел". Історія розставить все по місцях!" - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА