14:22 24.09.2020

Українсько-словацький меморандум про співпрацю у сфері комбінованих залізничних-перевезень дасть змогу продовжити реалізацію цього проекту за маршрутом Азія-Європа - Зеленський

2 хв читати
Українсько-словацький меморандум про співпрацю у сфері комбінованих залізничних-перевезень дасть змогу продовжити реалізацію цього проекту за маршрутом Азія-Європа - Зеленський

Україна та Словаччина підписали меморандум про співпрацю у сфері комбінованих залізничних перевезень, що дасть змогу в подальшому створити мультимодальні логістичні центри за маршрутом Азія-Європа, повідомив президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Словаччини.

"Ми також домовилися, що максимально використовуватимемо наш транзитний потенціал. Ідеться про комбіновані перевезення за маршрутом Азія-Європа. Наші країни - це важливий транспортний міст між Заходом і Сходом, і загальні позиції будуть міцнішими, якщо ми створимо мультимодальні логістичні центри з обробки вантажів на згаданому маршруті. Підписання сьогодні меморандуму про співпрацю у сфері комбінованих залізничних перевезень дасть змогу нам продовжити реалізацію саме цього проекту", - сказав Зеленський на спільній із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою прес-конференції в Братиславі в четвер.

Глава держави також подякував Словаччині за забезпечення реверсних постачань газу в Україну. Крім того, він зазначив, що в України і Словаччини - спільне бачення щодо енергетичної безпеки Європи, де є згода щодо того, що такі проекти, як "Північний потік-2" становлять серйозні майбутні ризики для Євросоюзу і його єдності.

"Ми домовилися також про співпрацю щодо мінімізації негативних наслідків пандемії для нашої двосторонньої торгівлі. Очікуємо на продовження діалогу про розширення торговельно-економічної співпраці під час засідання українсько-словацької змішаної комісії", - зазначив Зеленський.

Також, за його словами, під час зустрічі він і Чапутова обговорили питання повернення миру до України.

"Це головне моє завдання як президента України, над яким із початку каденції ми працюємо у форматі "24 на 7", і ми змогли досягти прогресу на цьому шляху порівняно з попередніми роками. Майже два місяці, як триває режим припинення вогню на Донбасі. Це найдовше з самого початку війни. Так, час від часу, на жаль, є спроби зірвати перемир'я, але наявна тиша, навіть поки що тендітна і не до кінця стабільна, обов'язково має тривати. Адже тільки вона дасть змогу здійснити наступні кроки на шляху до мирного врегулювання", - наголосив український президент.

Зеленський подякував Словаччині за солідарність у відновленні суверенітету й територіальної цілісності України, невизнання анексії Криму Росією і підтримку санкційної політики щодо РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА