14:46 24.09.2020

Протестувальників у Білорусі підтримують понад 45% українців - соцопитування КМІС

2 хв читати
Протестувальників у Білорусі підтримують понад 45% українців - соцопитування КМІС

45,3% усіх українців підтримують жителів Білорусі, які протестують проти підсумків виборів президента, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 12 до 16 вересня.

Згідно з даними дослідження, 45,3% усіх українців підтримують протестувальників. Президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого ЄС і США не визнають законно обраним, підтримують 31,3% респондентів.

Зазначається, що якщо на заході й у центрі більше тих, хто підтримує протестувальників, то на півдні й сході - тих, хто підтримує Лукашенка.

Зокрема, 48,7% серед виборців партії "Слуга народу" на виборах до Верховної Ради підтримують протестувальників, 29,9% - Лукашенка. Серед виборців "Європейської солідарності" 80,1% підтримують протестувальників, 4,3% - Лукашенка. Серед виборців "Опозиційної платформи - За життя" - 12,9% підтримують протестувальників, 66,8% - Лукашенка. Серед виборців "Батьківщини" - 52,1% підтримують протестувальників, 35,7% - Лукашенка. Серед виборців "Радикальної партії Ляшка" 51,4 підтримують протестувальників, 34,9 - Лукашенка. Серед виборців "Партії Шарія" 15,9% підтримують протестувальників, 71,2 - Лукашенка.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Під час опитування проведено 2 тис. інтерв'ю. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА