15:09 24.09.2020

У рейтингу партій на місцевих виборах лідирують "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність", "Батьківщина" та "За майбутнє" - опитування

2 хв читати
У рейтингу партій на місцевих виборах лідирують "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність", "Батьківщина" та "За майбутнє" - опитування

Серед українців, які визначилися з вибором на місцевих виборах і планують узяти участь у голосуванні, 15,6% підтримують партію "Слуга народу", свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", які було обнародувано в четвер.

Партію "Опозиційна платформа - За життя" підтримують 11,5%, партію "Європейська солідарність" - 11%, партію "Батьківщина" - 8%, партію "За майбутнє" - 5,9%.

"Упродовж останнього тижня перші чотири партії з п'ятірки (парламентські партії) в сукупності втратили майже 1,5%", - зазначають соціологи.

Радикальну партію Олега Ляшка підтримують 4,4%. За партію "УДАР Віталія Кличка" готові віддати свої голоси 3,4%, ВО "Свобода" - 3,3%, Партію Шарія - 3,0%, партію "Голос" - 2,7%, партії "Наш край" і "Перемога Пальчевського" - по 2,4%, партію "Пропозиція" - 2,1%, партію "Сила і честь" - 1,5%, партію "Самопоміч" - 1,2%.

Сумарний рейтинг інших партій, що беруть участь у місцевих виборах і внесені до списку для дослідження, - 21,8%.

У дослідженні представлений агрегований рейтинг партій на місцевих виборах, який є сумою всіх результатів політичних сил на виборах до обласної ради кожної області. Респонденти обирали зі списку, який був унікальним для кожної обласної ради (в Києві - міської ради). Сукупно до рейтингу потрапили 65 різних партій, з яких переважна більшість - місцеві партії, які балотуються в одну або кілька обласних рад.

Опитування проводилося з 19 по 22 вересня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

Макрон: "Ми будемо готові відреагувати задля безпеки України та європейців"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА