11:58 25.09.2020

"Голос" вимагає впровадити санкції проти Лукашенка

2 хв читати
"Голос" вимагає впровадити санкції проти Лукашенка

 Партія "Голос" вимагає скликати засідання Ради нацбезпеки і оборони України та впровадити персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого ЄС і США не визнають законно обраним, і його оточення, яке фальсифікувало результати президентських виборів, повідомляє прес-служба однойменної фракції.

"Голос наполягає - зараз заяв про невизнання президентських виборів у Білорусі вже не достатньо. Самопроголошення Лукашенка президентом та його зближення із (президентом РФ Володимиром - ІФ) Путіним несе прямі воєнні ризики для України. Тому потрібно негайно скликати Раду національної безпеки та оборони та запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та його маріонеток, відповідальних за фальсифікацію виборів, а також системне та масове порушення основних прав та свобод людини", - наводить слова лідера партії "Голос", народного депутата Кіри Рудик прес-служба.

За її словами, Лукашенко вирішив остаточно стати на шлях диктатури і замість того, щоб провести прозорі повторні вибори, таємно склав присягу президента.

"Тільки міжнародний тиск може зупинити диктатора, який задля збереження влади готовий віддати власну країну Путіну. Інакше під контролем Росії може опинитися більше тисячі кілометрів українсько-білоруського кордону. А це пряма загроза нашій з вами безпеці", - зазначає Рудик.

Вона також зазначила, що "Голос" звертається до Кабінету Міністрів і Державної міграційної служби, щоб вони надали тимчасовий захист громадянам Білорусі, які змушені бігти в Україну через політичні переслідування.

За її словами, це необхідно для того, щоб сотні білорусів, які перетнули українсько-білоруський кордон, могли перебувати на території України більше ніж 90 днів й офіційно знайти роботу.

Як повідомлялося, раніше депутати фракції "Голос" зареєстрували у Верховній Раді відповідний проект постанови №4143 про звернення до Кабінету Міністрів України та Державної міграційної служби України щодо надання тимчасового захисту громадянам Республіки Білорусь, які масово вимушені шукати захисту в Україні внаслідок політичних переслідувань у Республіці Білорусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА