17:19 25.09.2020

Юрій Бойко найчастіше згадуваний у новинах нардеп - дослідження "Детектор.Медіа"

2 хв читати
Юрій Бойко найчастіше згадуваний у новинах нардеп - дослідження "Детектор.Медіа"

Співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - найчастіше згадуваний у новинах народний депутат, свідчать дані дослідження громадської організації "Детектор.Медіа".

"За нашими підрахунками, лідер "ОПЗЖ" Юрій Бойко - найчастіше згадуваний у новинах народний депутат за перший рік ІХ скликання Верховної Ради. "ОПЗЖ" використовує для піару кілька постійних тем: "права російськомовних", вимогу провести вибори в прифронтовій зоні, критику влади через небажання закінчувати війну на умовах Кремля й заклики знизити комунальні тарифи. З парламентських партій саме "ОПЗЖ" першою почала відверто маніпулювати результатами соцопитувань, публікуючи псевдорейтинги", - йдеться в матеріалі "Детектор.Медіа", оприлюдненому в п'ятницю.

Загалом з початку роботи Верховної Ради ІХ скликання в ефірі телеканалів "Інтер", "СТБ", "5 канал", "Україна", "1+1", "UA: Перший" та "ICTV" Юрія Бойка згадали 197 разів. Другим у рейтингу після нього став голова партії "Слуга народу" Давид Арахамія - його згадали 158 разів. Третє місце в списку посіла лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 135 разів. На четвертому і п'ятому місцях рейтингу нардеп від "ОПЗЖ" Наталія Королевська і голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко - їх на телеканалах за більш ніж рік роботи ВР згадували 131 та 129 разів відповідно.

Друге місце за кількістю згадувань у новинах аналітики зафіксували у партії, в якій співголовує Юрій Бойко: "Опозиційна платформа - За життя" залишається в топі і "за кількістю згадок у теленовинах і за кількістю матеріалів з ознаками замовності". При цьому таку популярність партії забезпечують здебільшого телеканали, що належать її ж членам, - "Інтер" і "112" (також й інші телеканали з холдингу "Новини" - ZIK і NewsOne, які в організації пов'язують із головою політради "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, а юридичним їхнім власником є нардеп Тарас Козак - ІФ). Водночас медіагрупи бізнесменів Ріната Ахметова та Віктора Пінчука фактично бойкотують партію "Опозиційна платформа - За життя", не згадуючи її і не даючи слова її представникам навіть у тих ситуаціях, коли це було б доречним з точки зору професійних стандартів. Винятком є програма "Свобода слова Савіка Шустера", куди періодично запрошують Юрія Бойка".

Перше місце за кількістю згадок на телеканалах за час роботи ВР нового скликання в рейтингу "Детектор.Медіа" посіла партія "Слуга народу" - її в новинах згадали - 1492 рази. В "ОПЗЖ" - 971 згадка. Третє місце посіла партія "Європейська солідарність" - її у випусках новин згадали 887 разів, ВО "Батьківщина" - 527 разів, "Голос" - 517 разів і 145 разів згадали партію "За майбутнє".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА