19:14 25.09.2020

Питання заборони "кумівства" у ВР є питанням довіри до парламенту загалом

2 хв читати
Питання заборони "кумівства" у ВР є питанням довіри до парламенту загалом

Народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар заявляє, що парламентарії від партії "Слуга народу" з першого дня своїх повноважень почали влаштовувати на роботу у Верховну Раду своїх родичів, що спонукало її разом із колегами розробити законопроект про заборону депутатам влаштовувати на роботу помічниками своїх родичів.

Як повідомляється на сайті "Євросолідарності" у п'ятницю, коментуючи резонансне розслідування програми "Схеми" про розквіт "кумівства" серед нардепів від "Слуги народу", вона зазначила, що цей законопроект монобільшість не виносила на голосування доти, доки журналісти не розпочали своє розслідування.

"Вони, прийшовши до парламенту, одразу почали влаштовувати своїх родичів на посади своїх помічників. Було відчуття, що це набуває тотального й масового характеру", - розповіла Сюмар в ефірі телеканалу "Прямий".

Депутат зазначила, що як член комітету з питань антикорупційної політики запропонувала ідею ухвалити відповідний закон своїм колегам, після чого цей законопроект і було зареєстровано. Щодо нього також було винесено позитивне укладення антикорупційного комітету.

Водночас законопроект понад рік не виносився на голосування до сесійної зали. Інтерес до нього виник саме завдяки розслідуванню програми "Схеми" на "Радіо Свобода", присвяченому темі працевлаштування депутатами своїх родичів помічниками, після чого він дуже несподівано з'явився на порядку денному. "Очевидно, що спікер Дмитро Разумков хотів позбутися такої ганьби парламентаризму, як такий суцільний непотизм і кумівство, і поставив його на голосування", - вважає Сюмар.

Депутат назвала це питання дуже важливим, оскільки воно є питанням довіри до парламенту загалом. "Слуги" сьогодні вбивали довіру до того, що робить депутат. І коли вони йшли з ідеєю, що вони будуть "цілком новими" – не будуть користуватися благами, різними державними дачами, різними кортежами, то ми побачили все абсолютно навпаки. Ми сьогодні побачили, що "зелена" команда - це найбільший розквіт корупції та найбільший розквіт олігархічного впливу в Україні", - резюмувала Сюмар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк, - Центр стратегічних комунікацій

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА