08:24 28.09.2020

Байден зажадав від Сенату розглянути кандидата на посаду судді Верховного суду США після президентських виборів

2 хв читати
Байден зажадав від Сенату розглянути кандидата на посаду судді Верховного суду США після президентських виборів

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден закликав Сенат розглянути питання про затвердження кандидата на пост судді Верховного суду тільки після обрання наступного президента.

"Американці знають, що рішення Верховного суду США впливають на їхнє повсякденне життя ... Сенат не повинен розглядати заміщення вакансії доти, поки американський народ не обере свого наступного президента і наступний Конгрес", - йдеться в поширеній заяві Байдена.

У ній наголошується, що в послужному списку висунутої президентом Дональдом Трампом кандидата в судді Емі Барретт є "незгоди з рішенням Верховного суду", зокрема, щодо реформи системи охорони здоров'я попереднього глави держави Барака Обами.

Як очікується, перші зустрічі Барретт з сенаторами-республіканцями пройдуть на Капітолійському пагорбі вже в найближчий вівторок, а процедура затвердження буде проведена до кінця жовтня, перед президентськими виборами 3 листопада, як того домагається Трамп. Передбачається, що достатня кількість республіканців, що утримують більшість в Сенаті, погодяться зробити це. У свою чергу проти призначення верховного судді до виборів виступають сенатори-демократи, а також деякі республіканські сенатори, що представляють штати, в яких сильні позиції демократичного електорату.

Кандидат Трампа в разі затвердження замінить в суді померлу раніше у вересні Рут Бейдер Гінзбург. При розгляді справ вона дотримувалася принципів, близьких саме Демократичній партії.

Загалом до смерті Бейдер Гінзбург у Верховному суді було п'ять суддів, що підтримують республіканців, і четверо суддів, близьких за поглядами до демократів. Однак тепер, у разі схвалення кандидата Трампа, в суді опиняться шість прореспубліканських суддів і тільки троє "суддів-демократів".

Посада члена Верховного суду в США - довічна. Як правило, на неї призначають порівняно молодих суддів. Таким чином, у Трампа зараз є можливість на довгі роки забезпечити такий склад суду, який буде трактувати закони так, як це вважають правильним саме республіканці.

Експерти вважають, що, таким чином, призначення ще одного "республіканського" судді не менш важлива подія, ніж, наприклад, навіть президентські вибори.

Крім того, зміцнення позицій республіканців у суді може бути важливим якраз напередодні виборів. Наразі не виключено, що дуже багато виборців через поширення коронавірусу проголосують поштою. Республіканці попереджають, що це дуже ненадійний метод, оскільки бюлетені практично не захищені від махінацій. Тому не виключено, що незалежно від результатів кандидат, який програв, прагнутиме довести, що через порушення при голосуванні поштою вибори не можна вважати чесними. І в цій ситуації не виключено, що саме Верховний суд буде змушений вирішувати ці суперечки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА