Політика

Макрон про Навального: Нам абсолютно зрозуміло, що була застосована заборонена хімзброя, Росія повинна пояснити цю ситуацію

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що факт застосування забороненої хімічної зброї проти опозиціонера Олексія Навального не викликає сумнівів, закликав Росію дати в зв'язку з цим пояснення.

"Це спроба вбити, агресія, яка мала місце в Росії стосовно російського опозиціонера з російською (хімічною - ІФ) речовиною. Тому Росія повинна пояснити цю ситуацію. Міжнародна спільнота повинна попросити цих роз'яснень, і тоді повинні бути прийняті рішення", - заявив Макрон у понеділок в Вільнюсі на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

"Зараз йде розслідування. Були проведені національні експертизи - Франція, Німеччина, Швеція надали свої експертизи. І нам абсолютно ясно, що була застосована хімічна зброя із забороненими хімічними речовинами", - сказав президент Франції.

"Тепер чекають технічні роботи, будуть прийняті рішення, і тоді нам доведеться вдатися до дій. Спочатку має бути пояснення (від Росії - ІФ)", - заявив Макрон, відповідаючи на питання, чи може ситуація з Навальним ускладнити діалог Франції з Росією.

Він також сказав, що в цій ситуації країнам Заходу "слід діяти методично".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ