13:37 29.09.2020

Штаб-квартира НАТО готова прийняти українського співробітника для роботи в оборонній сфері - в. о. глави місії України при Альянсі

2 хв читати
Штаб-квартира НАТО готова прийняти українського співробітника для роботи в оборонній сфері - в. о. глави місії України при Альянсі

Після того, як Україна стала учасницею Програми розширених можливостей (Enhance opportunity program - EOP), штаб-квартира НАТО заявила про готовність прийняти українського співробітника для роботи в оборонній сфері, повідомив виконувач обов'язків глави місії України при НАТО Георгій Толкачов.

"Країни-члени Альянсу мають право і можливість направляти на роботу у штаб-квартиру НАТО своїх фахівців, це так званий IS - international staff - міжнародний персонал та IMS - international military staff - міжнародний військовий персонал. Адже, нагадаю, Північноатлантичний альянс - це військово-політична організація. Тепер, завдяки ЕОР, Україна, не будучи членом НАТО, отримає можливість направити у штаб-квартиру свого фахівця працювати в оборонній сфері. З Директоратом оборонних інституцій та нарощування потенціалу департаменту операцій у нас досягнуто принципової домовленості, і вони готові прийняти українського співробітника у штаб-квартирі", - сказав Толкачов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

В. о. голови місії України при НАТО зазначив, що йдеться про дворічний контракт для такого фахівця з можливістю продовження.

"Фінансування буде за рахунок України. Йдеться про дворічний контракт із можливістю продовження. Наш фахівець працюватиме не лише з українським оборонним плануванням, а й буде задіяний у роботі з партнерами та з членами організації. Крім того, до його функціональних обов'язків входитиме робота з форматом "один партнер - одна програма", - пояснив Толкачов.

За його словами, прибуття такого співробітника можна очікувати, як тільки Міністерство оборони здійснить добір кандидатів.


Повний текст інтерв'ю з Толкачовим буде оприлюднено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА