13:42 29.09.2020

Зеленський про трагедію у Бабиному Яру: Схиляємо голову перед усіма жертвами, не маємо права забути ці страшні злочини

2 хв читати
Зеленський про трагедію у Бабиному Яру: Схиляємо голову перед усіма жертвами, не маємо права забути ці страшні злочини

Президент України Володимир Зеленський у 79-ті роковини трагедії у Бабиному Яру наголосив, що ми не маємо права забути ці страшні злочини, щоб більше ніколи нічого схожого не відбулося стосовно жодної національності.

"Є слова, після прочитання яких стає моторошно. Слова, що ілюструють безмежність людської жорстокості. Слова, що є символом звірячої ненависті. Це слова оголошень, які розвішували в Києві нацистські окупанти. У них усім євреям міста та околиць наказувалося прибути 29 вересня 1941 року, о 8-й годині ранку, з документами, грішми й білизною на ріг вулиць Мельникова та Дегтярівської. А тим, хто не підкориться, погрожували розстрілом", - написав Зеленський на сторінці у Facebook.

Президент зазначив, що за два дні в урочищі Бабин Яр нацисти вбили майже 34 тис. осіб, а за два наступні роки, за різними підрахунками - від 70 до 200 тис.

Він додав, що страчені у Бабиному Яру - це тисячі зруйнованих людських доль, тисячі сімей і тисячі нагадувань людству про те, до чого призводять ксенофобія, расизм і нетерпимість.

"79 років тому у спільне минуле українського та єврейського народів була вписана чорна сторінка. Ми схиляємо голову перед усіма жертвами Бабиного Яру. І не маємо права забути ці страшні злочини. Щоб більше ніколи в історії щодо жодної національності в жодному куточку світу не з’являлися такі оголошення. Ніколи знову! Вічна пам'ять загиблим у Бабиному Яру!" - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА