14:24 29.09.2020

Місія України при НАТО працює над впровадженням електронного обміну секретними документами між Україною та Альянсом - в. о. глави місії

2 хв читати
Місія України при НАТО працює над впровадженням електронного обміну секретними документами між Україною та Альянсом - в. о. глави місії

Місія України при НАТО працює над реалізацією проекту впровадження електронного обміну секретними документами між Україною та Північноатлантичним альянсом, повідомив виконувач обов'язків глави місії України при НАТО Георгій Толкачов.

"Справді, у зв'язку з епідемією та введеними через це обмежувальними заходами може скластися враження, що нічого не відбувається. Насправді, це не так. Повірте, роботи вистачає. Наразі серед низки інших проектів, над реалізацією яких ми працюємо, я хотів би особливо відзначити впровадження електронного обміну секретними документами. Це - крок, без якого ми не можемо бачити себе членами НАТО", - сказав Толкачов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, створення закритих електронних каналів складно переоцінити, і робота над цим уже триває, не так давно Україна отримала від НАТО в рамках Багатонаціональної співпраці, зокрема у сфері так званого С2 (С2 - сommand and control), пакет документів, який визначає рамки, політику обігу закритої, конфіденційної, секретної інформації в електронних мережах.

"Ці документи були передані до Києва - до СБУ та Державної служби спецзв'язку та захисту інформації для того, щоб вони вивчили, які наші, українські правила потрібно змінити, щоб відповідати необхідним вимогам. Після цього буде розроблено архітектурне технічне рішення, буде проведено сертифікацію і тестовий обмін документами, і у нас буде працюючий, ефективний електронний канал обміну закритими документами, які ми отримуємо від НАТО, точно так само, як їх отримують члени альянсу", - наголосив глава місії.

Толкачов зазначив, що після того, як Україна приведе свою систему у відповідність до стандартів НАТО, рівень довіри до українських спецслужб буде на порядок вище, ніж наразі.

"Це означає, що штаб-квартира та Генеральний штаб Міноборони, Офіс безпеки альянсу і наша СБУ говорять однією мовою. Звісно ж, перед початком роботи, так само як і після, час від часу ефективність зв'язку на предмет можливого витоку інформації перевірятиме Офіс безпеки альянсу. Потрібно розуміти, що це - не проект одного дня і навіть не одного року, це займе час, але без впровадження електронного обміну документами говорити про готовність до членства не можна", - пояснив він.


Повний текст інтерв'ю з Толкачовим буде оприлюднено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА