07:14 30.09.2020

"Євросолідарність" має намір звернутися до правоохоронних органів щодо заяв Фокіна

2 хв читати

"Європейська солідарність" звернеться до Служби безпеки і Державного бюро розслідувань з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо заяв заступника голови української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна, заявила співголова фракції "Євросолідарності" у Верховній Раді Ірина Геращенко.

"Європейська Солідарність" звертається до СБУ та ДБР з вимогою негайно відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, ст.110-111 КК України щодо В. Фокіна, який відверто працює на країну-агресора, а не мирне врегулювання", - написала Геращенко на своїй сторінці в Фейсбуці.

Також вона закликала президента України Володимира Зеленського та керівництво міністерства закордонних справ України відреагувати на ситуацію, що склалася.

"До речі, де заяви МЗС стосовно Фокіна? Як тепер нашим дипломатам в ООН, РЄ (Рада Європи - ІФ), на всіх майданчиках доводити факт російської присутності, якщо офіційні переговорники її не помічають? Немає і реакції самого Зеленського, отже, це і його позиції", - додала політик.

Вона наголосила, що силові і спеціальні структури ... повинні порушити кримінальну справу за ст.111 Кримінального кодексу.

"Це державна зрада. Плювати на могили тисяч наших загиблих від рук російських окупантів воїнів - це зрада", - резюмувала нардеп.

Раніше повідомлялося, що перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Вітольд Фокін не бачить на Донбасі війни Російської Федерації проти України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА