07:21 30.09.2020

Українська делегація в ТКГ з Донбасу повинна дотримуватися виключно офіційної позиції держави

2 хв читати
Українська делегація в ТКГ з Донбасу повинна дотримуватися виключно офіційної позиції держави

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання конфлікту Леонід Кравчук, перший заступник голови делегації, віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков і народний депутат, заступник голови делегації Олександр Мережко не схвалюють зроблені в парламенті резонансні заяви Вітольда Фокіна щодо конфлікту на Донбасі і анексії Криму і очікують належну оцінку цим заявам.

"Українська делегація в Тристоронній контактній групі з неприємним подивом сприймає повідомлення про резонансні заяви пана Фокіна щодо війни на Донбасі і в Криму, зроблені у Верховній Раді. Пан Фокін як і будь-яка людина має право на власну позицію, якою б дивною вона не здавалася. Але ми разом, як делегація України в переговорах в ТКГ, повинні дотримуватися виключно офіційної позиції нашої держави навіть тоді, коли не беремо участі в переговорах. Тим більше, що в питаннях про тимчасову окупацію Криму і війни на Донбасі дотримуватися офіційної позиції дуже легко, оскільки офіційна позиція України повністю збігається з правдою про війну", - заявили Кравчук, Резніков і Мережко.

За їх словами, завдання, поставлені на переговорах президентом України Володимиром Зеленським, побудовані на розумінні повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України, а отже має вирішальний вплив на все, що там відбувається.

"Ми повністю усвідомлюємо, що війну на територію України принесла Росія і її громадяни. Саме тому, наприклад, переговори за нашої участі відбуваються в тристоронньому форматі - Україна, ОБСЄ як посередник і Росія як держава, що тимчасово окупувала частину нашої території", - зазначили глави ТКГ.

Вони додали, що прагнуть знайти рішення, які дозволять дійти стійкого миру через абсолютне і довгострокове припинення вогню, звільнення всіх утримуваних осіб, проведення повної деокупації, виведення всіх незаконних збройних формувань і повернення Україні контролю над кордоном з Росією в Донецькій і Луганській областях.

Вони наголосили, що за всю їхню роботу в Тристоронній контактній групі Фокін жодного разу не висловлював подібних заяв і вони не бачили жодних неприємних дипломатичних несподіванок.

"Вважаємо дивним, що пан Фокін, роблячи такі заяви, не врахував, що його будуть сприймати не просто як громадянина, який висловлює власну думку, а як члена української делегації, що представляє державу. Тим більше, розмова відбувалася у Верховній Раді України", - наголосили глави ТКГ.

Також вони очікують належну оцінку заявам Фокіна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА