09:34 30.09.2020

Ганебними та брудними назвали коментатори CNN перші дебати кандидатів у президенти США

4 хв читати
Ганебними та брудними назвали коментатори CNN перші дебати кандидатів у президенти США

Поведінка і висловлювання Дональда Трапа під час перших дебатів із кандидатом у президенти від демократів Джо Байденом зробили їх брудними і негідними, заявив ведучий телеканалу CNN.

"Це був гарячий безлад, схожий на пожежу всередині сміттєвого контейнера", - сказав він.

Журналіст зазначив: "Це були найгірші дебати, які я коли-небудь бачив. Це були навіть не дебати, це була ганьба. І це насамперед через президента Трампа".

Усі відповіді Байдена на запитання ведучого Трамп постійно переривав своїми репліками. Періодично нинішній президент США вступав у полеміку з ведучим замість того, щоб дискутувати з опонентом Байденом.

Суперники не втрималися і від "непарламентських" виразів. Так, Байден після того, як його вкотре перебив Трамп, просив того "замовкнути".

Хоча дебати відповідно до наміченої програми стосувалися внутрішньополітичних питань, Байден звинуватив Трампа у тому, що той не відреагував на звинувачення в тому, що Росія нібито платила афганським талібам за вбивства американських солдатів, про що писала раніше газета The New York Times.

"Він (Трамп - ІФ) щеня Путіна, він досі нічого не сказав йому про виплати за голови американських військових в Афганістані", - заявив він.

Байден зазначив: "Я стикався з Путіним і давав йому ясно зрозуміти, що не піду на його хитрощі".

Він назвав Трампа "брехуном", "клоуном", "найгіршим президентом в історії Америки".

Як і припускали спостерігачі, сторони звинуватили один одного у відсутності реальних дієвих планів у сфері охорони здоров'я, зокрема в галузі боротьби з коронавірусом.

Байден заявив, що Трамп виступає проти системи медичного страхування попереднього президента Барака Обами, чим позбавляє мільйони американців доступної медицини. Трамп парирував це тим, що він забезпечив приватне медичне страхування і зниження цін на медикаменти, а його діяльність користується загальною підтримкою.

"Це визнали і численні губернатори штатів, і навіть ті, які є демократами, вони сказали, що президент Трамп виконав прекрасну роботу", - сказав нинішній президент, на що Байден відреагував саркастичною посмішкою.

Байден під час дебатів уникнув відповіді на запитання, чи отримував його син Гантер Байден $3,5 млн від дружини колишнього мера Москви Юрія Лужкова Олени Батуриної.

"Це невірно. Нічого з цього не відповідає дійсності. Це повна дискредитація. Він нічого поганого не робив", - заявив Байден.

Напередодні в Сенаті США було оприлюднено доповідь про конфлікт інтересів та фінансові операції Гантера Байдена, його бізнес-партнера Девона Арчера і його родичів. Автори дійшли висновку, що протягом декількох років Гантер Байден, його сім'я та Арчер отримували мільйони доларів сумнівного походження від іноземних громадян.

Трамп змушений був відповідати на звинувачення в тому, що ухиляється від сплати федерального прибуткового податку.

"Щойно податкова декларація буде готова, ви її побачите", - сказав Трамп у відповідь на запитання Байдена про те, коли звіти Трампа щодо податків стануть надбанням гласності. Трамп також зазначив, що він платить "мільйонні податки".

Раніше The New York Times повідомила, що у 2016-2017 роках Трамп заплатив тільки $750 федерального прибуткового податку.

Сторони торкнулися також питання про заміщення вакантної посади члена Верховного суду США. Трамп відстоював право висувати кандидата в судді до закінчення його президентського терміну, Байден наполягав на тому, що необхідно почекати до виборів у листопаді й у такий спосіб надати "право голосу" американцям.

Раніше Трамп офіційно вніс до Сенату кандидатуру прихильника республіканців Емі Коні Барретт на посаду у Верховному суді, за якою може залишитися вирішальне слово у разі спірних результатів президентських виборів, як це вже мало місце в американській історії у 2000 році.

Трамп і Байден вкотре розійшлися в думках з приводу голосування під час президентських виборів поштою.

Трамп повторив свої раніше зроблені заяви, що таке голосування може призвести до "шахрайства", зазначивши, що американці можуть не дізнатися результатів виборів протягом "декількох місяців".

Байден парирував тим, що Трамп "просто боїться результатів підрахунку голосів", повідомивши, що раніше президент США сам голосував поштою, "відправляючи свої бюлетені до Флориди".

Завершуючи дебати, ведучий запитав обох кандидатів, чи візьмуть вони на себе зобов'язання не оголошувати про свою перемогу на виборах до офіційного оголошення результатів.

Трамп ухилився від відповіді, заявивши, що його непокоїть широко поширене шахрайство.

"Я закликаю своїх прихильників піти на вибори й дуже уважно стежити за ними", - сказав Трамп.

Байден зобов'язався закликати до спокою й уникати передчасного оголошення про перемогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА