12:24 30.09.2020

28,5% українців не готові брати участь у різних видах управління своїм населеним пунктом - соцопитування

2 хв читати
28,5% українців не готові брати участь у різних видах управління своїм населеним пунктом - соцопитування

 28,5% українців не готові брати участь у різних видах управління своїм населеним пунктом, але 7,5% готові брати участь у вуличних акціях, пікетах і мітингах, свідчать дані дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Зокрема, на запитання, в яких формах участі громадян в управлінні своїм містом/селищем/селом респонденти готові брати участь, 12,3% відповіли, що готові брати участь у виборах до органів місцевого самоврядування як кандидати, 45,2% - у виборах до органів місцевого самоврядування як виборці, 10% назвали готовність участі в громадських слуханнях, 6,5% - у засіданнях органів місцевого самоврядування, 8,3% - не проти брати участь у громадських організаціях, що займаються проблемами місцевого самоврядування, 6,7% - готові взяти участь у діяльності громадських рад при органах влади, 7,5% - назвали готовність взяти участь у вуличних акціях, пікетах, мітингах, 11,4% - можуть брати участь в органах самоорганізації населення (будинкові, вуличні, квартальні комітети), 20% назвали участь у громадських роботах із благоустрою, 8,2% - як волонтери в різних видах суспільної допомоги (дитячим будинкам, багатодітним сім'ям, притулкам), 2,8% - надання фінансових пожертв на потреби громади, 1,1% - інше. Водночас 28,5% не готові брати участь у жодній із цих форм діяльності, 6,6% не змогли відповісти.

Дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 до 19 серпня в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2022 респонденти віком від 18 років методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА