12:25 30.09.2020

Після завершення терміну повноважень Лукашенка Київ планує називати його по імені, не зазначаючи посади - Кулеба

2 хв читати
Після завершення терміну повноважень Лукашенка Київ планує називати його по імені, не зазначаючи посади - Кулеба

Україна планує називати президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого ЄС та США не визнають законно обраним, після завершення терміну його президентських повноважень по імені, не зазначаючи посади, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На запитання журналістів на онлайн-брифінгу в середу, як Україна називатиме Лукашенка після завершення терміну його останньої каденції 5 листопада, глава українського зовнішньополітичного відомства відповів: "Ви запитуєте про офіційну позицію, я вам відповідаю, що офіційна позиція - Олександр Лукашенко".

Коментуючи названі журналістами варіанти "незаконно обраний" і "нелегітимний" з огляду на те, що раніше в МЗС заявили, що таємна інавгурація Лукашенка не означає його визнання легітимним президентом, Кулеба сказав: "Це прекрасні формулювання для медіа, для заголовків, для постів у Facebook".

Як повідомлялося, вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Масові акції протесту проти результатів виборів тривають у країні вже понад місяць.

10 вересня президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель сказав, що Україна приєдналася до заяви ЄС щодо президентських виборів у Білорусі

14 вересня Верховна Рада підтримала оцінку ЄС про недемократичний характер президентських виборів у Білорусі та запровадження санкцій Євросоюзу проти винних у фальсифікації результатів президентських виборів.

23 вересня в Мінську без анонсування відбулася церемонія інавгурації. Білоруська опозиція заявила про наміри проведення безстрокової акції протесту після цього.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що інавгурація Лукашенка не означає визнання його легітимним главою Білоруської держави. "Україна ніколи жодним чином не втручалася у внутрішні справи Білорусі і завжди підтримуватиме білоруський народ. З огляду на хід виборчої кампанії в Білорусі та подальші події сьогоднішня "інавгурація" О.Лукашенка не означає його визнання легітимним главою Білоруської держави", - написав він у Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА