18:45 30.09.2020

Єрмак: Деякі члени команди президента припускаються помилок і можуть вступати у конфлікт із позицією держави, що потребує висновків, і це нормальний робочий процес

2 хв читати
Єрмак: Деякі члени команди президента припускаються помилок і можуть вступати у конфлікт із позицією держави, що потребує висновків, і це нормальний робочий процес

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зазначає, що деякі люди у команді президента України Володимира Зеленського з часом вирішили, що вони більші за команду, але не варто намагатися обіграти свою ж команду заради якогось свого особистого інтересу.

"Діяти спільно, координувати зусилля, знаходити командні рішення - це те, що потрібно для побудови сучасної конкурентної України. Якщо ти в команді, не намагайся обіграти свою ж команду заради особистих інтересів. Якщо ти обіцяєш, виконуй те, заради чого тебе взяли у команду і чого від тебе очікує суспільство. Це прості принципи, які, на жаль, частенько губляться десь у високих коридорах та парламентських кулуарах", - написав він у середу на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, "вже зрозуміло, що деякі люди у команді президента з часом відчули, що вони - особисто - більші за команду". "Розчарую. Це - ілюзія, яка у підсумку може зашкодити державі, якщо людина не повернеться до об’єктивної оцінки насамперед себе, своїх дій, своїх цілей. Незалежно від владного чи депутатського статусу...", - зазначив він.

Єрмак наголосив, що у 2019 році завдяки перемозі на виборах президента Володимира Зеленського багато хто отримав довгоочікуваний шанс реалізувати в Україні ті позитивні зміни та програми, які блокувалися протягом десятиліть.

"Частина з цих людей виконують свою роботу ефективно, ще частина - припускаються помилок та емоційних сплесків, які конфліктують із державницькою позицією. Це потребує суворих висновків. Втім, це нормальний робочий процес, якого не уникнути. Ідеальних людей і рішень не буває, але треба вміти миттєво реагувати на складні ситуації", - заявив він.

При цьому Єрмак зазначив, що в складних ситуаціях немає простих і очевидних рішень, як це іноді виглядає в теорії. "Ми звільнили, ми знаємо, ми тиснемо". Можна з легкістю написати декілька хороших фейсбучних текстів і сказати, що справу зроблено. "Все розкладено по поличках". А насправді - порожнеча", - зазначив він.

Керівник ОП також вважає, що народним депутатам, щоб добре розуміти, що відбувається на Донбасі, потрібно все-таки туди особисто з'їздити, але не в "паркетному режимі адмінподорожі" і не на півдня.

"А побачити на власні очі справжнє життя, відверто поспілкуватися з місцевими жителями, військовими. Послухати біль конкретних людей - наприклад розпитати про їхнє ставлення до режиму припинення вогню. І нарешті зрозуміти, що ця тиша (довготривала, до речі) для них справді означає. А вже потім обговорювати щось, писати дуже викривальні "фейсбучні повчання", давати глобальні поради як за три дні все вирішити. Лише тоді це буде взаємно корисно. Чи ні? Чи, як завжди, обійдемося словами "супер-знавців"?" - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА