11:05 01.10.2020

До ВР проходять 4 партії: "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" - соцопитування SOCIS

2 хв читати
До ВР проходять 4 партії: "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" - соцопитування SOCIS

Лише чотири партії подолали б 5-відсотковий прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради, якби голосування відбулося наприкінці вересня - на початку жовтня, свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS.

Відповідаючи на запитання "За яку партію ви б проголосували, якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі?", 17,2% опитаних сказали, що проголосували б за партію "Слуга народу", 13,6% - за "Європейську солідарність", 10,6% - за "Опозиційну платформу - За життя", а 6,2% - за "Батьківщину".

Партія "Сила і честь" отримала б 3,4% голосів; ВО "Свобода" - 2,7%; "За майбутнє" - 2,6%; "Голос" - 2,5%; Партія Шарія - 2,4%; Радикальна партія Олега Ляшка - 1,9%. Інші політсили мають підтримку 1,5 і менше відсотків голосів.

Водночас заявили, що не брали б участі в голосуванні, 12,1% респондентів, а ще 14,2% опитаних або відмовилися відповідати на запитання, або не могли визначитися з відповіддю.

Соціологи додають, що під час імітації виборів до Верховної Ради (серед тих, хто визначився і піде на вибори) було отримано такі результати: "Слуга народу" отримала б 23,3% голосів; "Євросолідарність" - 18,4%; "ОПЗЖ" - 8,3%.

"Сила і честь" отримала б 4,5% голосів виборців; "Свобода" - 3,6%; "За майбутнє" - 3,5%; "Голос" і Партія Шарія - по 3,3%; Радикальна партія - 2,6%.

Дослідження проводили 18-28 вересня 2020 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - телефонне опитування (САТІ) з використанням планшетів. Опитування проводили на всій території України (в усіх областях та м. Києві), окрім АР Крим і непідконтрольної українській владі частини Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка дослідження (довірчий інтервал) становить +/-2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА