07:52 02.10.2020

Міністри закордонних справ України і Канади обговорили питання двостороннього співробітництва в секторі безпеки і оборони України

1 хв читати
Міністри закордонних справ України і Канади обговорили питання двостороннього співробітництва в секторі безпеки і оборони України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем, в якому обговорювалися питання двостороннього співробітництва в секторі безпеки і оборони України, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Співрозмовники відзначили зразкову взаємодію України і Канади в сфері безпеки. Дмитро Кулеба висловив подяку за активну участь канадських військовослужбовців в операції "Unifier" і важливий внесок Збройних сил Канади в зміцнення безпеки нашої держави у взаємодії зі Збройними силами України. Франсуа-Філіп Шампань повідомив про рішення канадського уряду виділити додаткові $ 4,3 на підтримку сектора безпеки і оборони України", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті МЗС у четвер увечері.

Дмитро Кулеба повідомив про завершальну стадію формування української делегації для переговорів з розширення дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

"Сторони приділили увагу поглибленню економічного співробітництва і продовження діалогу щодо лібералізації візового режиму. Співрозмовники обговорили подальше впровадження реформ, спрямованих на розвиток української економіки та інтеграцію України в ЄС і НАТО", - зазначили в МЗС.

Окремою темою розмови стала подальша координація дій перед наступним етапом переговорів з Ісламською Республікою Іран про компенсації за збиття літака рейсу PS752.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА