10:35 02.10.2020

Тимошенко: Місцеві вибори - це оцінка дій влади і можливість змінити курс в інтересах звичайних людей

2 хв читати
Тимошенко: Місцеві вибори - це оцінка дій влади і можливість змінити курс в інтересах звичайних людей

Місцеві вибори, призначені в Україні на 25 жовтня, будуть, по суті, великим референдумом про довіру владі, довіру президенту та покажуть, чи задоволені люди роботою президента та його команди і тим курсом, яким він веде державу, зазначає лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Сьогодні не можна піддаватися емоціям. Вибір має бути усвідомленим, адже від нього залежатиме життя кожного, і обирати потрібно людей професійних, у результатах яких ви упевнені", - сказала Тимошенко в ефірі програми "Право на владу".

Вона висловила переконання, що місцеві вибори - це можливість привести до керівництва громадами людей, що сповідують правильну стратегію розвитку не лише своїх міст і сіл, а й країни загалом. Тимошенко упевнена, що Україні потрібна об'єднана сила громад, здатна скоригувати курс країни і стати балансом центральної влади, якщо та припускається помилки.

"Я сподіваюся на серйозне оновлення рад, консолідацію здорових сил у радах і між громадами, до яких вимушені будуть прислухатися. У нас уже є приклади, коли ради, розуміючи всю небезпеку ухвалених у центрі законів, тієї ж легалізації грального бізнесу, ухвалюють рішення, що їхні території будуть вільними від гральних закладів. Якщо всі громади об'єднаються і вимагатимуть скасування цього закону, президент буде вимушений прислухатися. Так само ради можуть висловити свою тверду позицію проти розпродажу землі і щодо інших важливих для них і всієї країни питань", - пояснила Тимошенко.

Політик наголосила, що громади "не мають бути безправними і безмовними".

Тимошенко закликала українців обов'язково взяти участь у місцевих виборах, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм, щоб убезпечити себе від хвороби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА