16:19 02.10.2020

У "Слузі народу" назвали висловлювання депутата про конфлікт у Нагірному Карабасі її особистою думкою

2 хв читати
У "Слузі народу" назвали висловлювання депутата про конфлікт у Нагірному Карабасі її особистою думкою

Особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції, заявили у партії "Слуга народу", коментуючи заяву народного депутата Людмили Марченко про готовність України надати військову допомогу Азербайджану у військовому конфлікті у Нагірному Карабасі.

"Повідомляємо, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції. І, тим паче, офіційною позицією держави. Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте, рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати лише уряд та президент України", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому прес-службою партії у Telegram-каналі у п'ятницю.

У партії закликали представників влади бути зваженими у своїх заявах і не провокувати протистояння та ворожнечу, а також не суперечити офіційній позиції України.

"У нашій країні мешкають численні вірменська та азербайджанська діаспори. Україна на своїх теренах має забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад. Ми щиро співчуваємо рідним і близьким загиблих та поранених унаслідок бойових дій. І бажаємо миру Південному Кавказу", - наголосили у "Слузі народу".

"Закликаємо представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства", - додали в партії.

Йдеться про висловлювання народного депутата фракції "Слуга народу" Людмили Марченко, яка в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер заявила про готовність надання Україною військової допомоги Азербайджану в разі, якщо виникне така необхідність.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков спростував це висловлювання, заявивши, що Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджансько-вірменському конфлікті жодній зі сторін.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив: "В умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв і руйнувань, укотре закликаю всіх до зважених заяв та коментарів, які не збуджували б емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції Української держави. Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей".

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, Марченко є головою підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради. Вона також є заступником співголови групи з міжпарламентських зв'язків із Азербайджаном.

На момент обрання до українського парламенту Марченко була провідним фахівцем департаменту навчання та розвитку персоналу ТОВ "Епіцентр К", членом політичної партії "Слуга народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА