Політика

Кабмін України знову "заморозив" передбачене законом підвищення зарплат освітянам – нардеп Геращенко

Кабінет міністрів України "заморозив" підвищення заробітних плат педагогам, передбачене законом Про освіту, написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook Співголова парламентської фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, додавши, що фракція вимагатиме перегляду в бюджеті на наступний рік фінансування для освіти.

"Сьогодні День вчителя. А ось і "подарунок" від влади (президента України Володимира – ІФ) Зеленського. Зарплати педагогів заморожені до січня 2022 р. більшість вчителів півтора року тому повелися на обіцянки про 4000 доларів зарплати, і проголосували за Зеленського і слуг (партія "Слуга народу" – ІФ)", - пише Геращенко.

"Ми будемо боротися за перегляд проекту бюджету на 21 рік і наполягати на збільшенні зарплат лікарям і вчителям. Ненормально, коли держава дбає тільки про прокурорів, спецслужби і поліцію, будує поліцейську країну", - переконана співголова фракції "Євросолідарність".

Постанову Кабінету Міністрів України про заморожування зарплат освітянам опублікував народний депутат з "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Нагадаю, що в статті 61 Закону "Про освіту" прописано, що мінімальний посадовий оклад вчителя має становити 3 мінімальних зарплати. Таке підвищення було заплановано з 1 січня 2020 року. Однак спочатку восени минулого року уряд (Олексія – ІФ-У) Гончарука скасував це рішення, а тепер цей же трюк повторив і прем'єр (Денис – ІФ) Шмигаль", - повідомив Гончаренко.

Він зазначив, що Федерація профспілок опублікувала відповідну постанову Кабміну, за якою підвищення зарплат вчителям "заморозиться" до 1 січня 2022 року. Пояснюється це відсутністю інфляційних джерел фінансування.

"Ця ситуація – ще один приклад того, до яких наслідків призводить дилетантство у владі. І якщо вам почнуть розповідати, що це через коронакризу, то нагадаю ще раз – рішення "заморожував" ще перший уряд Зеленського, з якого і почалося падіння економіки. Уряди змінюються, але ситуація не змінюється. Тому щ

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ