12:08 05.10.2020

Гройсман занепокоєний ставленням уряду Шмигаля до питання допомоги українцям у контексті виплат пенсій

2 хв читати
Гройсман занепокоєний ставленням уряду Шмигаля до питання допомоги українцям у контексті виплат пенсій

Екс-прем'єр-міністр України (2016-2019 рр.) Володимир Гройсман вважає, що в нинішнього уряду питання підтримки людей не стоїть на порядку денному, зважаючи на нещодавні заяви про відсутність ресурсу для виплати пенсій через 15 років, що становить загрозу суспільству.

В ефірі телеканалу "Україна 24" у неділю, коментуючи заяву глави уряду Дениса Шмигаля про те, що через 15 років Пенсійний фонд не зможе виплачувати пенсії, Гройсман зазначив: "Заявити про те, що через 15 років пенсіонери не отримуватимуть пенсію, - це заявити про проблему. Але я не побачив рішення. Прем'єр-міністр зробив помилку. Завдання не в тому, щоб скорочувати кількість пенсіонерів, а в тому, щоб створювати нові робочі місця".

За словами екс-прем'єра, саме додаткові робочі місця, зростання зарплат і нові можливості для реалізації кожного - це шлях до успіху та виправлення ситуації в Пенсійному фонді. А заявляти про те, що через демографічну кризу в країні удвічі зростуть податки, й пенсіонери отримуватимуть мізерні пенсії - це неправильно, переконаний він.

"Створення робочих місць, підвищення зарплат - це те, чим я займався як прем'єр-міністр. І є результати. Ми планували позбавити Пенсійний фонд дефіциту через 7 років, а тепер нам говорять, що через 15 років Пенсійний фонд буде банкрутом. Демографічна криза - це криза. І для її вирішення також потрібна стратегія", - висловив думку Гройсман.

Він наголосив, що одним із рішень є підтримка народжуваності, наприклад, упровадження програми "Пакунок малюка" у 2018 році. Понад 100 тис. новонароджених отримали такий подарунок від держави. Проте поточного року програму скасували, і днями довелося ухвалювати спеціальний закон, щоб повернути й відновити цю ініціативу.

Раніше Шмигаль, виступаючи перед студентами Львівської політехніки, озвучив прогноз, що держава не зможе виплачувати пенсії через 15 років, оскільки працездатність населення знижується.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА