17:14 05.10.2020

Євросоюз має намір обговорювати проблеми в боротьбі з корупцією в Україні під час саміту Україна-ЄС

2 хв читати
Євросоюз має намір обговорювати проблеми в боротьбі з корупцією в Україні під час саміту Україна-ЄС

У рамках саміту ЄС-Україна європейська сторона має намір порушити питання незалежності антикорупційних органів та стан боротьби з корупцією загалом. Про це напередодні саміту, який відбудеться у вівторок у Брюсселі, повідомив високопоставлений європейський чиновник.

"Обговорюватимемо всі сфери. На порядку денному буде питання щодо незалежності Спеціалізованого антикорупційного бюро або ж справ Вищого антикорупційного суду, які було закрито раніше цього року без того, щоб ухвалити будь-яке рішення. Ці елементи будуть на порядку денному, ми запитуватимемо про них й обговорюватимемо їх із нашими колегами з України", - повідомив він.

Йтиметься також і про імплементацію закону щодо національної безпеки, що "буде дуже важливим елементом".

Він зазначив, що в Меморандумі про взаєморозуміння щодо виділення макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро передбачено, що українська сторона внесе поправки до законодавства у сфері судової реформи, беручи до уваги думку Венеціанської комісії, також є проблема з виконанням закону про національну безпеку, де прогрес був досить обмеженим, є проблеми з реформуванням Служби безпеки, яка "не повинна мати своєї судової влади або слідства, що може призвести до корупції".

"Це проблема. Ми також маємо бути впевнені, що новий прокурор відданий реформуванню всієї системи прокуратури в Україні й підтримує співпрацю з консультативною місією ЄС в Україні з певних питань. З Україною це завжди про те, наскільки наповнена порожня склянка. Найімовірніше, склянка наполовину наповнена, якщо ви подивитеся на те, що було вкладено - було створено інституції, схвалено законодавство. Але склянка наполовину порожня, коли ви подивитеся на конкретні результати. Наприклад, кількість тих, хто був засуджений і посаджений до в'язниці за корупцію, дуже незначно, порівняно з країнами ЄС. Це складна ситуація", - змалював він ситуацію.

Крім того, європеєць знову заявив, що закон про локалізацію "не відповідає Угоді про асоціацію в рамках глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, так само як і СОТ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА