17:50 05.10.2020

В ЄС хочуть почути оцінку Зеленського зусиль, спрямованих на мирне вирішення війни на Донбасі

2 хв читати
В ЄС хочуть почути оцінку Зеленського зусиль, спрямованих на мирне вирішення війни на Донбасі

Під час саміту Україна-ЄС лідери Євросоюзу хотіли б почути оцінку президента України Володимира Зеленського процесу розв'язання війни на сході країни. Про це напередодні саміту, який відбудеться у вівторок, 6 жовтня, у Брюсселі, сказав високопоставлений європейський чиновник.

"Ми хочемо почути від Зеленського його думку, його оцінку, де є прогрес, де його немає. Я впевнений, що обмін думками допоможе європейській стороні або в прямих контактах із президентом Путіним, або в більш багатосторонніх рамках", - позначив він очікування європейської сторони.

"Коли йдеться про ситуацію на сході, ми підтвердимо нашу непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, мирне вирішення конфлікту і виконання Мінських домовленостей. Ми наголосимо на відповідальності Росії щодо виконання Мінських домовленостей", - продовжив чиновник.

Крім того, майбутній саміт буде можливістю "наголосити на необхідності безперешкодного доступу спостережної місії ОБСЄ на непідконтрольні урядові території, включаючи вздовж українсько-російського кордону".

"І ми повторимо нашу стурбованість присутністю російського військового обладнання і персоналу на непідконтрольних уряду територіях", - додав він.

При цьому чиновник констатував, що Зеленський "був дуже активний і конструктивний у зусиллях, спрямованих на вирішення конфлікту і це те, що дуже цінується".

"Ми сподіваємося, що Росія зробить те саме. Ми також говоритимемо про необхідність виконання домовленостей, досягнутих у Парижі", - додав він.

Очікується, що ЄС знову засудить незаконну анексію Росією Криму, обговорить процес у форматі "нормандської четвірки".

"Для нас важливо, що були зроблені певні кроки, і є реальні результати. Ми також стурбовані гуманітарною ситуацією на непідконтрольних територіях, яка погіршилася через коронавірус", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА